Vijesti

Na području PU splitsko-dalmatinske policijski službenici su obavili nadzor rada u 427 objekta

Jučer,  11.prosinca 2020. oko 18.15 sati na adresi Boktuljin put u Splitu,  policijski službenici Prve policijske postaje Split i Interventne jedinice  policije su u zatvorenoj prostoriji zatekli 53-godišnjeg vlasnika i još  30 osoba, koji su  postupali suprotno Odluci Stožera civilne zaštite RH o ograničenju  privatnih okupljanja na najviše 10 osoba kao epidemiološke mjere za  sprječavanje prijenosa bolesti Covid 19, kao i odluci o nužnoj mjeri  obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski  prilikom društvenih okupljanja u zatvorenom prostoru.

53-godišnjem  vlasniku objekta izdan je prekršajni nalog zbog prekršaja iz članka 47.  stavka 2. točke 11. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti,  kažnjiv po članku 76.d istog Zakona (zbog toga što je  organizirao,  odnosno dopustio  održavanje privatnog okupljanja, na kojem je sudjelovao i sam, zajedno s  još trideset osoba).
Sve zatečene osobe sankcionirane su zbog nekorištenja medicinskih maski, na način da su policijski službenici izdali 4 obvezna prekršajna naloga zbog prekršaja iz članka 47.stavka 2.  točke 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kažnjiv po  članku 76.c istog Zakona, dok je u odnosu na 27 osoba izdano upozorenje sukladno Prekršajnom zakonu, zbog istog prekršaja.
Prilikom  postupanja policijskih službenika, jedna muška osoba je izišla iz  objekta, te je unatoč upozorenju policijskog službenika da ne sjeda u  vozilo zbog alkoholiziranosti, sjela za upravljač i krenula se  udaljavati vozilom, zbog čega  je zaustavljen i sankcioniran zbog prekršaja iz članka 199. stavka 8.   Zakona o sigurnosti prometa na cestama (izmjerena mu je koncentracija  alkohola od 1.65 g/kg).
Jedna  osoba je zatečena bez osobne iskaznice, te joj je izdan Obvezni  prekršajni nalog zbog prekršaja iz članka 16. Zakona o osobnoj  iskaznici.

Također,  pola sata iza ponoći policijski službenici su, postupajući po dojavi, u studenskom domu u  Spinutskoj ulici u Splitu u jednoj sobi zatekli 28 osoba od kojih 23 osobe nisu nosile zaštitnu masku. Sve osobe su upozorene, a  korisnica sobe je sankcionirana za prekršaja iz čl. 76 d. Zakona o  zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (zbog organiziranja odnosno  održavanja privatnog okupljanja).

banner

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button