Vijesti

Na području Sinja povremeno će se zatvarati cesta D1 zbog CRO Race 2023

Na području ove policijske uprave, u utorak 26. rujna 2023.  održati će se 1. etapa predmetne utrke sa startom u  Primoštenu (PU šibensko-kninska) i s ciljem u Sinju.

Imajući u vidu broj sudionika, vrijeme održavanja utrke i činjenicu da trka oko 15:00 sati prolazi kroz centar grada Splita, te posebno činjenicu da se sportska manifestacija-utrka odvija na prometnicama tijekom radnog dana uz izrazito intenzivan promet, naglašavamo kako u utorak, 26. rujna 2023.godine u vremenu od 13 do 17 sati  na području Splita, Sinja i ceste D1, očekujemo velike gužve i dugotrajne zastoje u prometu.

Obzirom da posebno na području Splita očekujemo velike gužve i zastoje već od 13:30 sati, obzirom na svakodnevnu dinamiku prometa i činjenicu danje radni dan, želimo pravovremeno upozoriti vozače da u utorak, ukoliko je to moguće, izbjegavaju vožnju ovim dijelovima Splita, te da koriste javni prijevoz

Pozivamo građane grada Splita, Solina, Kaštela i Sinja da se na vrijeme informiraju, upoznaju s vremenom i trasom prolaska sudionika, te da planiraju svoje obveze tako da izbjegnu kretanje prilaznim pravcima i dijelovima grada kroz koje će proći trka. U utorak se očekuju još veće gužve i zastoji u prometu od svakodnevnih.

Etapa utrke: Primošten ( 12.25 sati)- Sinj cilj ( 17.09 sati) 182 km:

Primošten-Šibenik-D58-Ljubitovica-Prapatnica-Prgomet-Trolokve-Radošić-Lećevica-Broćanac-Konjsko-D56(CB Verona)- Kočinje Brdo-D1 brza cesta- rotor Bilice- D8 ZNG-D410 Poljička cesta- Zagrebačka- Manuška poljana- Domovinskog rata- D8 ZNG- širina Solin- ŽC 6253 stara Kliška cesta- D1 Dicmo- Brnaze- Sinj- Alkarsko trkalište- Vrlička- D1- Hrvace- Rumin- Bajagići- Obrovac-Glavice-D1 rotor Sinj- D1- u razini Alkarskog trkališta

Očekivani prolazi (satnica):

  • Ljubitovica-13.55 sati
  • Lećevica-14.29 sati
  • D1(Burići)- 14.59 sati
  • Split- 15.20 sati
  • Solin-15.28 sati
  • Sinj (prvi ulaz)- 16.09 sati
  • Obrovac Sinjski-16.35 sati
  • Sinj (cilj)-16.45 sati

Na području Sinja povremeno će se zatvarati cesta D1 u smjeru Splita.

Napominjemo kako se radi o očekivan prolascima koji mogu varirati obzirom na dinamiku utrke,  brzinu sudionika, te moguća događanja na trasi kretanja, te navedene ceste mogu biti i duže zatvorene.

Naprijed navedene ceste na kojima će se održati utrka zatvarati će se etapno, najmanje pola sata prije prolaska natjecatelja, te će biti etapno otvarane za promet nakon prolaska sudionika.

Molimo vozače da u navedena vremena  izbjegavaju  navedene cestovne pravce, te da se koriste  alternativnim pravcima. Zbog održavanja utrke očekuju se pojačane gužve i zastoji prometa, stoga molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i upućujemo ih na obvezu poštivanja prometne signalizacije. Važno je istaknuti da će i normalizacija prometa nakon prolaska sudionika utrke trajati nekoliko sati, tako da tek u kasnim poslijepodnevnim satima očekujemo da se situacija u prometu na području Splita normalizira.

Molimo sve sudionike u prometu prvenstveno za strpljenje, a nakon toga  da poštuju naredbe, upute i smjernice policijskih službenika na terenu, te upute redarske službe organizatora utrke, kako svojim ponašanjem ne bi ugrozili vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

VIše informacija – CroRace 2023

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button