Politika

Na tvrđavi Kamičak održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.

Uoči same sjednice izaslanstva Grada, te predstavnici javnog, društvenog i političkog života zapalili su svijeće i položili vijence kod Središnjeg križa na groblju Sv. Frane i na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Sinjskoj svečanosti nazočili dožupan Luka Brčić kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića i župana Blaženka Bobana, saborski zastupnik Ante Babić kao izlasanik predsjednika Sabora, županijski vijećnik SDŽ iz Sinja Božo Župić, načelnici i gradonačelnici s područja cetinskog kraja, predstavnici općina i gradova, Vukovara, Knina, Vrlike, Trilja, Hrvaca, Zadvarja, Otoka, Dicma, Prozor-Rama, Posušja, Gruda, Novalje, Vrgorca, Solina, Šibenika i Dugopolja.

Svečanoj sjednici su nazočili i zamjenik zapovjednika vojarne 126. brigade HV-a sat. Robert Budimir Bekan, sinjski gvardijan fra Ante Čovo, župnik fra Perica Maslač, izaslanstvo VAD-a na čelu s alkarskim vojvodom Boškom Ramljakom i predsjednikom dr. Stipom Jukićem, slavodobitnik 304. Alke Frano Ivković i njegov alkarski momak Marijo Blajić, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te ostale osobe iz javnog i društvenog života Sinja i Cetinskog kraja.

Na početku svečane sjednice nazočne je prigodno pozdravio predsjedavajući Gradskog vijeća Anđelko Bilandžić i zahvalio svima koji su svojom nazočnošću uveličali ovaj svečani trenutak. Govor

Prigodne riječi uputio je načelnik Hrvaca Dinko Bošnjak, dožupan SDŽ Luka Brčić i saborski zastupnik Ante Babić.

Svečanosti se obratila i gradonačelnica Kristina Križanac.

Gradonačelnica Kristina Križanac i predsjedavajući Gradskog vijeća Anđelko Bilandžić uručili su ovogodišnje nagrade Grada zaslužnim pojedincima i kolektivima. Sjednici nisu prisustvovali dogradonačelnici Denis Glavan i Zlatko Ugrin, nezavisni vijećnici Zvonko Maras, Ivana Šabić i Joško Kontić te dva kluba vijećnika i to NL dr. Jadrijevića i vijećnici MOST-a koji kao klubovi nisu ujedno prisustvovali ni na sjednici Gradskog vijeća kada su izabrani ovogodišnji laureati. Posebnu Zahvalnicu od Gradonačelnice je dobio i barmen Jure Vojković  kreator koktela „Alkar“ kojeg je kreirao u čast tristote obljetnice Sinjske alke 2015. godine.

Nagrade Grada Sinja su primili:

Osobna nagrada Grada Sinja za 2019.

  1. BoškuPoljaku
  2. Davoru Mori
  3. Zdenki Filipović-Grčić

Kolektivna nagrada Grada Sinja za 2019.

  1. Lovačkom društvu Sinj
  2. Centar ‘Juraj Bonači’

U ime nagrađenih zahvalila se Zdenka Filipović-Grčić.

Moderatori svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja bili su Branimir Romac i Darija Pavić.

Svečanu sjednicu svojim nastupom su uveličali klapa Sinj te Božo i Marija Župić.

Foto galerija:

 

Povezani članci

1 Komentar

  1. Pustite slikanje, Otočani opet guraju istočnu obilaznicu preko Sinjskog teritorija kako bi se brže spojili na Split. Spremite se za otpor rušenju kuća. Izmjenama županijskog prostornog plana opet se izigrava Sinj.
    Sinjsku vjećnici, ko je dopustio ovo?

Back to top button