Kultura

Na tvrđavi Kamičak večeras „Leptiri“ u programu „Mistu za film“

„Leptiri“ na „Mistu za film“

 

Nakon uspješne prve projekcije iz programa „Misto za film“, udruga  Sinjski kulturni urbani pokret (SKUP) najavljuje još jednu filmsku poslasticu – turski film „Leptiri“ (2020).

„Leptiri“ je film u režiji Tolga Karaçelika, a prati Suzi i njenu braću Cemala i Kenana koji gotovo uopće ne komuniciraju otkad su kao tinejdžeri odselili iz malog rodnog sela, a kontakt su izgubili i s ocem. Situaciju mijenja očev neočekivani telefonski poziv najstarijem Cemalu, sa zahtjevom da se svi troje odmah vrate u selo. Cemal okuplja brata i sestru te unatoč oklijevanju kreću na neobično putovanje. Pokušavajući ponovno povezati komadiće disfunkcionalne obitelji i suočiti se sa zajedničkom prošlošću, postepeno se upoznaju, ne sluteći da ih tek u selu čekaju najveća iznenađenja. Odlična gluma i jedinstvena kombinacija komedije i drame osigurala je filmu glavnu nagradu na Sundance Film Festivalu, a prikazan je i u programu Voices Rotterdam Film Festivala.

Projekcija će se održati u nedjelju 3. srpnja 2022. s početkom u 21 sat na tvrđavi Kamičak u Sinju.

Cilj programa „Misto za film“ je upoznati publiku s nezavisnim filmovima te povećati broj korisnika koji uživaju u kulturi gledanja filmova na velikom platnu. Plan je izmjestiti projekcije na netipične lokacije u gradu Sinju te privući različite skupine korisnika – drugim riječima, film dolazi publici i to na njihove omiljene lokacije.

„Misto za film“ dio je SKUP-ova programa “Kultura u zaleđu” koji se financira iz sredstava podrške Zaklade „Kultura nova“ za razvoj produkcije i/ili distribucije umjetničkih radova, djela i projekata.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button