Vijesti

Nadbiskup Kutleša primio izaslanstvo Viteškog alkarskog društva

https://smn.hr/21-nadbiskup/5548-nadbiskup-kutlesa-primio-izaslanstvo-viteskog-alkarskog-drustva

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Dražen Kutleša primio je, u četvrtak 7. srpnja u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata u Splitu, izaslanstvo Viteškoga alkarskog društva (VAD): predsjednika Stipu Jukića, zamjenika Dinka Bošnjaka, alkarskog vojvodu Maria Šušnjaru, arambašu Ivu Vukasovića, predsjednika Nadzornog odbora Hrvoja Markulina, člana don Josipa Dukića i gvardijana i upravitelja Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Antu Čovo.

Nadbiskup Kutleša izrazio je srdačnu dobrodošlicu članovima izaslanstva VAD-a koji su mu zahvalili na prijemu, čestitali na preuzimanju službe ordinarija Splitsko-makarske nadbiskupije i pozvali ga na ovogodišnju svečanost 307. Sinjske alke. Osvrnuvši se na dosadašnji tijek priprema za slavlje, članovi izaslanstva posebno su izvijestili mons. Kutlešu o slavlju Alke koja će se ove godine održati 7. kolovoza naglasivši da su od svojih predaka dobili na čuvanje neraskidivu vezu sa samostanom i Gospom. Tijekom razgovora naglašena je tradicionalna, povijesna, nacionalna, kulturna, religiozna isprepletenost, simbolika i važnost Alke koja i ove godine želi okupiti Hrvatsku u Sinju te pokazati zajedništvo i ponos.

Na sastanku se govorilo i o proslavi Velike Gospe u Sinju, o Muzeju Sinjske alke te o razvoju Cetinskoga kraja. Na kraju susreta mons. Kutleša poželio je svima sretan i blagoslovljen rad u nastavku priprema za dane Alke i Velike Gospe u Sinju.

banner

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button