Kultura

Najava koncerta „Concordia discors“ u dvorani Gospe Sinjske u srijedu

Concordia discors održati će koncert u srijedu, 26.9. 2018. u 19 sati u Sinju u dvorani Gospe Sinjske.

Akademski zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu Concordia discors mješoviti je pjevački zbor koji djeluje od 2010. godine te okuplja stotinjak članova, studenata mnogih zagrebačkih fakulteta. Zbor u svojemu radu sustavno potiče glazbeno stvaralaštvo studenata te naglasak daje djelima hrvatskih skladatelja, a njeguje i folklorne napjeve te svjetovna i duhovna djela klasičnih i suvremenih skladatelja. U kratkome postojanju Zbor je osvojio više nagrada, dva srebrna te dvanaest zlatnih odličja, i to na natjecanjima u Zagrebu, Barceloni, Veneciji i Pragu, natječući se u kategorijama klasičnoga i folklornog repertoara u mješovitom i ženskom sastavu.

Na inicijativu koordinatorice Zbora dr. sc. Tihane Petrović-Leš Zbor je osnovao Jurica Bošković uz pomoć sadašnjeg rektora dr. sc. Damira Borasa.
Uz Juricu Boškovića za umjetnički se rad brinu Marina Jurković, Vinko Karmelić i Lobel Filipić.

U sklopu zborskih putovanja gostovali su u mnogim gradovima i mjestima u cijeloj zemlji i okolici (Istra, Slavonija, Baranja, dalmatinski otoci, Vojvodina, Boka kotorska, Pečuh, Buško blato, itd.). Zbor se izrazito ponosi ostvarenim projektima preko kojih su gostovali kod Hrvata van Hrvatske kao i obogaćivanjem kulturnih događanja u malim mjestima u Hrvatskoj.

Povezani članci

Back to top button