Vijesti

Najava pojačanog nadzora prometa tijekom nedjelje

Policijski službenici nastaviti će i tijekom nedjelje provoditi intenzivniji nadzor i kontrolu prometa na cestama u cilju prevencije, ali i sankcioniranja najtežih prometnih prekršaja.

Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja  uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.

Sve sudionike u prometu dodatno pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa,  kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu – vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla.

Vozači i putnici motocikala i mopeda često i su žrtve drugih nesavjesnih vozača ostalih motornih vozila, koji grubim kršenjem prometnih propisa ugrožavaju njihovu sigurnost, ali i sigurnost svih drugih sudionika u prometu. Međutim, najčešće zbog svog neodgovornog ponašanja i sami sudjeluju u teškim prometnim nesrećama, gdje u sudarima s drugim vozilima, izlijetanjima s ceste ili naletima na objekte uz cestu, smrtno stradavaju ili zadobivaju teške tjelesne ozljede.

Savjeti i preporuke za vozače motocikala i mopeda:

  • stavite zaštitnu kacigui pravilno je zategnite;
  • poštujte ograničenja dopuštene brzine;
  • prilagodite brzinu vožnje uvjetima na cesti (stanju i karakteristikama ceste);
  • ne vozite pod utjecajem alkohola ili droga;
  • kontrolirajte svoje ponašanje i strast za vožnjom te ne ispitujte mogućnosti svog mopeda ili motocikla u prometu na cestama;
  • predviđajte poteze vozača (drugih) automobila;
  • poduzmite i sve drugo što je u vašoj moći kako biste bili sigurni u prometu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button