Sport

Najuspješniji sinjski sportaši u 2018. godini

Dana 27. svibnja 2019. godine u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Sinja u Gradskoj vijećnici održana je dodjela priznanja i nagrada za sportska postignuća ostvarena u 2018. godini.

Uvodni govor održao je predsjednik Zajednice Josip Malbaša koji je je pozdravio sve nazočne i čestitao ima na uspjesima koje su postigli, te dodao:

„danas smo svjedoci velikih uspjeha naših klubova, bilo ekipnih, bilo pojedinačnih. Ipak, za današnje uspjehe bilo je potrebno stvoriti određene temelje kao osnovne  preduvjete kako bi se postigao viši nivo funkcioniranja sporta. Jedan od takvih temelja donijela je godina zbog koje smo se danas  okupili ovdje i koja je donijela veliki broj smjernica kako bi se postigla održivost sporta ali i njegov napredak u konačnici.

Sve bi ovo bilo uzaludno da nije bilo vas sportaša, vašeg zalaganja, vašeg odricanja, vaših roditelja i trenera jer upravo vi ste oni koji su svojim radom obogatili 2018.godinu, zaokružili je kao vrlo uspješnu te time dali značajan doprinos sinjskom sportu ali i Gradu Sinju.“

Pozdravne riječi okupljenima uputila je i gradonačelnica Kristina Križanac koja je čestitala svim nagrađenim sportašima izrazivši veliko zadovoljstvo postignutim uspjesima.

Poslije pozdravnih govora dobrodošlice usljedila je dodjela nagrada i priznanja. Podjelu nagrada vršili su gradonačelnica Kristina Križanac, dogradonačelnik Denis Glavan, dopredsjednik zajednice Branko Matić i članovi nadzornog odbora Stipe Delija i Mirko Penić.

 

Nagrađeni perspektivni sportaši su:

Petar Bitunjac  – Nogometni klub Junak

Hana Kalinić – Gimnastički klub Sinj

Dujo Talaja – Kickboxing klub Kula

Stipe Poljak  – Šahovski klub Sinj

Tomislava Grčić – Taekwondo klub Osinium

Marko Jagnjić – Rukometni klub Kamičak

Martina Marić – Ženski odbojkaški klub Sinj

Pava Maleš – Konjičko Galopski klub Alkar 1968

Luka Knez – Kickboxing klub Knez

Tomislav Tomašević – Boćarski klub Sinj

Frano Pralija – Košarkaški klub Alkar

Karmen Paštar –  Ženski rukometni klub Sinj

Luka Ilija Gašpar – Ragbi klub Sinj

Petra Mandac – Rukometni klub Cetina

 

Najbolji sportski kolektiv za 2018.godinu je Ženski rukometni klub Sinj

Najbolja sportašica za 2018.godinu je Maja Bilandžić – Ženski rukometni klub Sinj

Najbolji sportaš za 2018.godinu je Ivan Prološčić – Ragbi klub Sinj

 

Posebna priznanja pripala su:

Ragbi klubu Sinj za 40  godina rada

Ljiljani Borozan za životno djelo

Josip Poleš za sportsko postignuće –  Klub za obaranje ruke Južnjačka snaga

Zoran Katić – Kaća kao najvjerniji ljubitelj sinjskoga sporta – Sinjski Maligani

 

Stota obljetnica rođenja Mladena Delića – sjećanje.

Prije 100 godina rođen je doajen hrvatskog  športskog , radijskog i televizijskog novinarstva komentator i publicist Mladen Delić kojega je definitivno obilježio usklik „Ljudi moji pa je li to moguće“

U povodu obilježavanja stote obljetnice rođenja legendarnog Mladena Delića, Zajednica športskih udruga Grada Sinja i Hrvatsko društvo olimpijske filatelije i memorabilije iz Zagreba inicirali su njemu u čast uporabu prigodnog poštanskog žiga.

Njegovo ime ostalo je u kolektivnoj svijesti hrvatskog športskog novinarstva ali i šire. Živeći od športa i za šport ostavio je neizbrisiv trag u hrvatskom olimpizmu i  športu općenito.

Povezani članci

Back to top button