Crna kronika

“Nasilni sinjanin se pred tužiteljicom pojavio – potpuno gol”

Poprilično konfuzna situacija, koja, srećom, nije eskalirala u nešto ozbiljnije, odigravala se u četvrtak tijekom dana na splitskom sudu, u prostoriji za ispitivanje osumnjičenika i potom u sudnici suca istrage – piše slobodnadalmacija.hr

Naime, policija je tijekom jutra dovela na ispitivanje 45-godišnjeg Ž.Š. sa sinjskog područja, koji je dan prije uhićen pod sumnjom da je počinio obiteljsko nasilje, i to nakon što su ga roditelji prijavili za ozbiljne prijetnje smrću.

Nakon kriminalističke obrade u policiji predan je pritvorskom nadzorniku, gdje je boravio do privođenja na sud. Čini se da je, boraveći u pritvorskoj ćeliji, korpulentni Sinjanin od svojih gotovo dva metra i 120-ak kilograma u jednom trenutku izgubio živce te je, po neslužbenim informacijama, počeo vikati da ima AIDS te je sa sebe skinuo svu odjeću i ostao potpuno gol.

POTPUNO UBROJIV

Takav je doveden i na ispitivanje pred zamjenicu Općinskog državnog odvjetništva, koja je ostala šokirana vidjevši osumnjičenog “kao od majke rođenog” sa svim njegovim atributima, a policajci koji su ga pratili pokrili su ga dekicom nastojeći “sanirati štetu”. Dežurna zamjenica je pozvala i psihijatra da procijeni njegovo stanje, a on je kazao da je 45-godišnjak potpuno ubrojiv i da je sposoban pratiti raspravu.

Kada mu je tužiteljica počela pojašnjavati da će mu predložiti istražni zatvor, on je potpuno poludio i nogom udario u stolić koji se nalazio ispred nje. Stolić je “poletio” prema zamjenici udarivši u ekran službenog računala koji je pao, a osumnjičenik se podigao sa svoje stolice. Sve se odigralo u sekundi, a nikad nećemo doznati je li namjeravao krenuti prema tužiteljici i eventualno je napasti jer su policajci koji su bili u pratnji, kad su shvatili što se dogodilo, vrlo brzo reagirali i doslovno ga “počistili” bacivši ga na pod prije negoli je uspio napraviti ijedan korak te su ga vezali lisičinama piše slobodnadalmacija.hr

Nakon toga odveden je pred suca istrage, također nag i pokriven dekom, no ovaj put su mu ruke bile vezane lisičinama na leđa. Zahvaljujući Mlađanu Prvanu, iskusnom sucu istrage Županijskog suda, koji je, znajući što se dogodilo u sobi njegove mlade kolegice, zauzeo strog i čvrst stav upozorivši ga da neće trpjeti takvo njegovo ponašanje i nepoštovanje suda, privedeni Sinjanin se u sudnici ponašao potpuno drukčije.

Povezani članci

Back to top button