Vijesti

Nastavak aktivnosti u projektu „Prevencija ovisnosti“ udruge Novi put

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put uz kontinuiranu i dugogodišnju potporu Grada Sinja nastavlja provoditi preventivne aktivnosti na temu ovisnosti o alkoholu, duhanu i opojnim drogama u svim odgojno-obrazovnim ustanovama i sportskim organizacijama na području grada Sinja i cetinskog kraja.

U sklopu edukativnog dijela projekta „Prevencija ovisnosti (alkohol, duhan i opojne droge)“ Udruga je organizirala interaktivna predavanja i komunikacijske skupine pod nazivom „Čuvajmo zdravlje!“.

Aktivnosti su bili namijenjeni učenicima osmih razreda Osnovne škole Marka Marulića u Sinju, a nakon provedene evaluacije podijeljeni su i prigodni pokloni.

Temeljni naglasak edukativnih aktivnosti je promocija zdravlja i zdravih trendova života kroz upozorenja na štetnost konzumacije alkoholnih pića, duhana i opojnih droga. Odnosno bolja educiranost o važnosti zaštite zdravlja, svjesnost o  štetnim posljedicama konzumacije sredstava ovisnosti  na vlastito zdravlje, ali i na obitelj i zajednicu.

Do kraja školske godine Udruga nastavlja provoditi ostale projektne aktivnosti po planu i programu na području grada Sinja i cetinskog kraja.

Tajnica Udruge

Gordana Vučković Pavlović,dipl.ing.sig.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button