Vijesti

Nastavak politizacije u kojem Stožer CZ Grada Sinja neće dalje sudjelovati

Priopćenje SDP-a od 16. rujna, prepuno je insinuacija spuštanih na  osobnu razinu i  nevezanih za Osvrt o radu i aktivnostima Stožera CZ Grada Sinja te općeg poziva za isključivanje politike iz ove teme. Nažalost i ono što posebno zabrinjava, prepuno je netočnosti i nepoznavanja elementarnih osnova sustava.

U konačnici   pokazuje  upravo ono što je  detektirano kao problem – eklatantan primjer politizacije i pokušaj skupljanja jeftinih političkih bodova na ovoj ozbiljnoj situaciji vezano uz širenje pandemije COVID- 19 koja se događa u Sinju, kao i cijeloj Hrvatskoj i Europi, a u čemu Stožer CZ Grada Sinja neće dalje sudjelovati.

Za vašu informaciju u Stožeru CZ Grada Sinja uz predstavnike gradskih službi su i načelnik PP Sinj, zapovjednik JVP Sinj, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Sinj, voditelj Ispostave Hitne medicinske pomoći Sinj, predstavnik HGSSa, predstavnik planinarskog i speleološkog  društava, predstavnik ŽC 112, područni epidemiolog, sanitarni inspektor, osobe iz područja sporta, obrtništva, školskog sustava, građevinarstva. Svi oni koje prozivate za nekompetentnost, od početka pandemije, isključivo volonterski, s ljudima  iz sustava kojim upravljaju (vrijednim policajcima, medicinskim djelatnicima, vatrogascima, volonterima Crvenog križa, predstavnicima HGSSa…), dali su, a i dalje u ovim danim okolnostima, daju značajan obol borbi protiv pandemije.

S  pozicije načelnika Stožera CZ Grada Sinja ne mogu i ne želim raspravu svoditi na osobnu a kamoli političku razinu, niti ću odgovarati na isti način, stoga zaključujem raspravu s gospodom iz sinjskog SDP-a na ovu temu.

Stožer CZ Grada Sinja i dalje je otvoren za svaki stručni i konstruktivni prijedlog, te će postupati u skladu s važećom zakonodavnom regulativom i  onim što Nacionalni stožer CZ stavi u djelokrug rada Stožera, sve s ciljem sprječavanja širenje pandemije COVID -19, ali iznad svega pomoći građanima Sinja u ovim izazovnim i zahtjevnim vremenima.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close