Politika

Nastavlja se 18. sjednica Županijske skupštine, župan se osvrnuo na novo odjeljenje medicinskih sredstava u Sinju

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban uoči nastavka 18. sjednice Županijske skupštine izdvojio je dvije točke o kojima će danas raspravljati županijski vijećnici. Radi se o davanju suglasnosti za kupnju CT uređaja za Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije te o suglasnosti Nastavnom zavodu za javno zdravstvo za kupnju nekretnine.

„Jedan CT ide na otok Hvar, a drugi u Imotski. Njihova vrijednost je 8 milijuna kuna, a realizacijom te odluke otvara nam se prostor za nabavku CT uređaja i za druge ispostave Doma zdravlja u drugim dijelovima naše županije”, rekao je župan Boban.

Dotaknuo se i točke koja se odnosi na suglasnost Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije za kupnju bivšega prostora Medicinske škole. „Tako bi se naš Nastavni zavod mogao proširiti, a samim time bi se osigurala nadogradnja Medicinskoj školi, stvarajući uvjete za upisivanje još odjeljenja medicinskih sestara na području naše županije” rekao je Boban i podsjetio kako je Županija u protekle dvije osigurala otvaranje 2 nova odjeljenja medicinskih sredstava – jedno u Sinju, a drugo u Splitu.

Povezani članci

Back to top button