Kultura

Natječaj za ravnatelja/ice Kulturno umjetničkog središta Sinj

Dana 26. rujna 2018. godine, Natječajno povjerenstvo za raspisivanje natječaja za imenovanje ravnatelja/ice Kulturno umjetničkog središta – Sinj raspisalo je natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Kulturno umjetničkog središta Sinj, jedan izvršitelj/ica, na puno radno vrijeme.

Ravnatelj/ica se imenuje na vrijeme od 4 (četiri) godine, s tim da po isteku mandata, ista osoba može biti ponovno imenovana za ravnatelja/icu.

Pisane prijave po ovom Natječaju dostavljaju se osobno ili poštom preporučeno Povjerenstvu za provođenje javnog natječaja za imenovanje ravnatelja/ice KUS-a, na adresu:Grad Sinj, Dragašev prolaz 24, 21230 Sinj, u roku od 8 (osam) dana od dana objave Natječaja, uz naznaku – Natječaj za ravnatelja Kus-a – Ne otvaraj.

Ustanova Grada Sinja Kulturno-umjetničko središte Sinj već 13 godina djeluje bez ravnatelja, odnosno njome od 2005. godine upravlja vršitelji dužnosti ravnatelja.

U Sinju je imenovanje ravnatelja kulturno-umjetničke ustanove višegodišnje, očito prvorazredno političko pitanje.

Od 2005. do 2015. godine dužnost v.d. ravnatelja je obavljao Boris Filipović Grčić, a nakon njega KUS-om upravlja novi v.d. ravnatelja –Dragana Modrić, a nakon njenog odlaska za v.d. ravnatelja imenovan je Vitomir Perić, koji je i danas na toj dužnosti.

Od 2015.g. Grad Sinj je raspisao nekoliko natječaja za izbor ravnatelja, no niti jedan nije urodio izborom ravnatelja na četverogodišnji mandat.

Glavna kočnica da prijedlog za ravnatelja dođe na Gradsko vijeće je Odbor za izbor i imenovanje koji očito ne postiže dogovor oko slanja najboljeg kandidata Vijeću.

Hoće li biti peta sreća za sinjski KUS i hoće li napokon ova gradska kulturno-umjetnička ustanova dobiti svoga ravnatelja pričekati ćemo ishod ovog natječaja.

Tekst natječaja: 4-Natječaj-za-ravnatelja-KUS-a-2018

Povezani članci

3 Komentara

  1. Daj Vito rasturi to šta te ne odaberu više. 13 godina ovako KUS dipli pa to je stvarno sramota. Podrška tvom izboru.

    4
    2
  2. Eto neka Miro Bulj izabere ravnatelja u njega su svi kulturni. Jedino mu valja Sandra Kovač Levantin koju je nabio nogom i uzeo joj misto u županijskoj skupštini radi naknade sebi. Jadni Miro vrati joj šta je bila za tebe sve ove godine.

  3. dobro je juče neko na vjeću pita vlast zašto ovde striktno provode zakon dok u općini drže v.d. pročelnike i po deset godina?

Back to top button