Ostalo

Nekoliko tisuća mladih Splitsko-makarske nadbiskupije sudjelovalo je na 41. hodočašću Čudotvornoj Gospi Sinjskoj

Nekoliko tisuća mladih Splitsko-makarske nadbiskupije sudjelovalo je na 41. hodočašću Čudotvornoj Gospi Sinjskoj te su u ranim jutarnjim satima, nakon višesatnog pješačenja, iz Solina stigli u Sinj. Tamo su u 6 sati sudjelovali na euharistijskom slavlju kojeg je predsjedao povjerenik za pastoral mladih don Ivan Terze uz koncelebraciju don Roka Kaštelana, don Nikole Mikačića, don Ivana Lovrića, fra Marinka Vukmana i đakona Roberta Pudara.

Don Ivan je u propovijedi govorio o ulozi Djevice Marije u životima Alojzija Stepinca, Ivana Pavla II. i pape Franje. Istaknuo je kako je naš narod i danas, možda i više nego ikad, potreban Marije.

„Marija sve zna. Ona je Majka. Kao što je učinila na svadbi u Kani kad nitko nije znao što napraviti ona je reagirala i pomogla. Dala je nadu kad nade više nije bilo. Zar se i mi često ne osjećamo kao da nade nema? Kao da ne može biti bolje u mom gradu, domovini ili obitelji. Zar nam se ne čini da su se sve sile udružile da nam unište narod, obitelj, poštenje i vjeru u ljude? Evo mjesta gdje možemo tražiti odgovore na naša pitanja. Ovdje ispred lika Čudotvorne Gospe Sinjske koja je žena, majka i učiteljica. Tko će nas bolje razumjeti od nje?“, rekao je.

Na kraju svete mise don Ivan je poručio mladima da se ne boje pasti na koljena i iskazati svoju vjeru te se prisjetio riječi koje je papa Ivan Pavao II. mladima rekao pri posjetu Solinu- „Ne vjerujte onima koji vam obećavaju lagana rješenja. Bez žrtve se ne može sagraditi ništa veliko.“

Misnim slavljem animirali su mladi iz sinjske župe- VIS Totus Tuus i Dobri pastir.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button