Vijesti

Nema kanalizacije za Sinj, Brnaze i Glavice još godinama? – ponude iz natječaja su otvorene

Povjerenstvo za Aglomeraciju Sinj je jučer otvorilo pristigle ponude.

Nakon prvog natječaja, jer je poništen zbog ponuđenih iznosa koji su bili veći preko 50% od predviđenih sredstava, investitor je radove podijelio na tri djela očekujući više ponuđača i manje cijene ponuda.

To se nije dogodilo i ponude su skupno još i veće nego u prvom natječaju.

Na sva tri sadašnja natječaja se javila austrijska tvrtka “Ludwig PfeifferHoch – und Tiefbau“, za prvi dio projekta javila se zadarska tvrtka “Euro projekt“ a za treći dio natjecala se  zajednica ponuditelja koju čini “Roco-commerce“ iz Livna sa svojim podružnicama iz BiH i Zagreba.

Inače prvi dio Aglomeracije obuhvaća kanalizaciju u selu Glavicama i dio Sinja, drugi dio se odnosi na Brnaze od Sinja prema Splitu u što je uključena je i rekonstrukcija dionice državne ceste D 1, i trećem dijelu u što je uključena kompletni kanalizacijski sustav drugog dijela Sinja.

Kako su sredstva za ovaj projekt osigurana iz EU i predviđena su u točno definiranom, sada je vidljivo krivom iznosu, a natječaji pokazuju puno veće iznose od predviđenih, Grad Sinj je dužan osigurati preostala povećana sredstva u iznosu od 150 milijuna kuna od svog proračuna, županijskog, državnog ili bilo kojeg drugog izvora.

Teško je očekivati „pronalazak“ ovolikog iznosa kuna i tako će građani Sinja, Glavica i Brnaza još uvijek imati tradicijonalnu kanalizaciju i sve što ona nosi (mirise, crne jame koje puštaju, zarazu…)

Grad Sinj je još jednom zbog sporosti u rješavanju svega oko kanalizacije objavio natječaje kada je „građevina“ najskuplja. Prve aglomeracije u Hrvatskoj su „pokupile“ dobre cijene i izvođače i sada se cijene dižu u nebo, pa tko voli neka izvoli. Našu kanalizaciju može spasiti ili pronalazak viška kuna ili čekati još nekoliko godina kada se ostale aglomeracije naprave i tada firme budu slobodne da se cijene smanje na razumnu razinu.

Tko je kriv za sve ovo!?

 

 

Povezani članci

5 Komentara

 1. Krivi su svi sinjski političari a posebno Miro Bulj koji je otkanta i karamarka i plenkovića i neda svoju ruku vlasti za spas Sinja.

  6
  7
 2. Miro uđi u potok i stoj unutra dok ga ne poprave i pokaži da si za malog čovika, a ne za saborsku menzu!

  7
  6
 3. Krivi su podkapacitirani ljudi zaduzeni za natjecaje koji odokativno daju procjenu cijene tih radova. Potom zatraze i dobiju pare od EU a kad se provede natjecaj uviđa se startna greska od 100 miljona kuna. Da se u startu navela realna cifra, EU bi dala te pare bez problema, ovako nema izlaza, prposat ce i te EU pare. Sinj selo postaje.

  12
 4. Pjacane kad si toliko pametan, tuširaj se u potoku dok ga ne poprave, a ne sidiš ili ležiš u kući i prozivaš one koji ukazuju na probleme.

  4
  2
Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button