Vijesti

Nema naplate parkinga kod pravoslavne crkve

Vijećnik HDZ-a Tihomir Radović je na 15. sjednici GV postavio pitanje u vezi parkinga kod pravoslavne crkve i vrši li se naplata na istom. Dobiven je odgovor od direktora Kamička d.o.o. Petra Govorušića da tvrtka ne vrši kontrolu i naplatu na navedenoj lokaciji.

Po odgovoru je konstatirano da parkiralište kod pravoslavne crkve niti nakon 8 mjeseci od njegove izgradnje ne nalazi se u zoni naplate parkirališta.

Zašto se ne nalazi? Jer se još uvijek nije donijela odluka da se navedeno parkiralište od 27 parkirnih mjesta uvede u parkirne zone s naplatom. A odluka se donosi na inicijativu gradonačelnice Kristine Križanac.

Parkirni automat koji se nalazi na ulazu u samo parkiralište zasigurno je „prevario“ nemali broj građana Sinja koji su savjesno uzimali i plaćali parkirnu kartu a nisu znali da se plaćanje po tom aparatu odnosi samo na usku cestu kod pravoslavne crkve a ne i na sam novoizgrađeni parking prostor. Postavlja se pitanje zašto se građane nije obavijestilo da je parkiralište besplatno i da ne moraju uzimati kartu?

Možda je konačan cilj gradonačelnice i bio taj da daruje besplatno parkiralište u srcu samog grada svojim građanima, ali ih je „zaboravila“ obavijestiti o svojoj namjeri. Ali zašto bi se onda naplaćivala parkirna mjesta u uskoj ulici tik do samog parkirališta?

Podsjećamo da je tvrtka koja je izgradila parkiralište (Građevno Zec d.o.o. iz Splita) izabrana upravo zbog toga što je garantirala da će završiti parkiralište do kraja 2017. godine. Zbog toga je prema riječima gradonačelnice i izabrana, umjesto poduzeća s područja Sinja čija je ponuda bila oko 100 tisuća kuna jeftinija od odabrane.

Građani Sinja su na trostrukom gubitku. Skuplje su platili izgradnju parkirališta, 8 mjeseci plaćaju parking kojeg se ne treba plaćati i Kamičak d.o.o. nema zaradu pa ga treba financirati iz proračuna Grada.

Zašto gradonačelnici treba 8 mjeseci da riješi ovu situaciju?

Puno pitanja, a rješenje se ne nadzire.

Odgovor direktora Kamička d.o.o. Petra Govorušića:

Odgovor Kamičak d.o.o.

 

 

Povezani članci

1 Komentar

  1. Jel ovo moguće? Najbitnije da restoran radi na Radošiću, ajme nama…….

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button