Politika

Nisu uspjeli pokušaji konstituiranja Vijeća mjesnog odbora Sinj i Vijeća mjesnog odbora Glavice – MOST nije predlagao kandidate

Dana 02. srpnja 2019. godine s početkom u 19,30 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održana je sjednica Vijeća mjesnog odbora Sinj na kojoj nije izabran predsjednik Vijeća mjesnog odbora čime Vijeće mjesnog odbora Sinj nije konstituirano.

Na konstituirajućoj sjednici Vijeća mjesnog odbora Sinj bilo je nazočno svih 11 članova.

U ime HDZ-a kao kandidat za predsjednika VMO Sinj predložen je gosp. Branimir Romac  kojeg su podržali samo članovi sa njegove liste, dok su ostali članovi bili suzdržani.

SDP-a kao kandidata za predsjednika VMO Sinj predložio  je gđu. Miru Perić koju su također podržali samo članovi sa njezine liste, dok su ostali članovi bili suzdržani.

MOST NL nije imao svog kandidata za predsjednika Vijeća mjesnog odbora Sinj.

Isto tako, dana 03. srpnja 2019. godine s početkom u 19,30 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održana je sjednica Vijeća mjesnog odbora Glavice na kojoj također nije izabran predsjednik Vijeća mjesnog odbora čime ni Vijeće mjesnog odbora Glavice nije konstituirano.

Na konstituirajućoj sjednici Vijeća mjesnog odbora Glavice bilo je nazočno 8 od 9 članova (nije bio nazočan jedan član MOST-a NL).

U ime HDZ-a kao kandidat za predsjednika VMO Glavice predložen je gosp. Toni Jurić-Šolto, kojeg su podržali samo članovi sa njegove liste, dok su članovi MOSTA-a NL bili suzdržani, a članovi SDP-a protiv.

SDP-a kao kandidata za predsjednika VMO Sinj predložio  je gosp. Petra Ljubičića kojeg je također podržao samo član sa njegove liste dok su članovi HDZ-a i jedan član MOST-a NL bili protiv, dok je drugi član MOST-a NL bio suzdržan.

MOST NL nije imao svog kandidata ni za predsjednika Vijeća mjesnog odbora Glavice.

Stoga će gradonačelnica Kristina Križanac, kao ovlašteni sazivač po drugi put sazvati konstituirajuće sjednice Vijeća mjesnog odbora Sinj i Vijeća mjesnog odbora Glavice koje se trebaju održati u narednom roku od 30 dana. U slučaju da se Vijeća ovih dvaju mjesnih odbora ne konstituiraju iz tri pokušaja, slijedi raspisivanje i održavanje novih izbora.

Tagovi

Povezani članci

Jedan Komentar

  1. A koće drugi nego MOST i Miro Bulj oni nebi s nikom a sami nemogu osvojit ništa. Jednostavno su slipo crivo u hrvatskoj 8 šta sad opet izbori

Close