Vijesti

„NL dr.Jadrijevića povećala cijenu vode sinjanima i cetinjanima“

Trgovačko društvo Vodovod i odvodnja Cetinske krajine je odnedavno počelo s primjenom novog cjenika vodnih usluga, odnosno usluga vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja. Ogorčeni čitatelj Sinjske rere nam je predočio račune Vodovoda gdje je došlo do povećanja cijene jednog kubika vode bez ikakve najave. Usporedbom je došlo do povećanja varijabilnog dijela cijene jednog kubika vode za građanstvo. Ujedno je i naknada za pročišćavanje voda povećana, a povećanje će imati i oni koji su spojeni na kanalizaciju, te će plaćati uvećanu cijenu pročišćavanja otpadnih voda.

Korisnicima koji nemaju priključak na sustav javne odvodnje je ukinuto dosadašnje pravo na jednu besplatnu uslugu crpljenja, odvoza i pročišćavanja otpadnih voda (septičke jame ) tijekom jedne godine.

Dodajmo kako svi potrošači i dalje plaćanju naknadu za razvoj, koja iznosi 1 kunu po kubiku te vodoprivredne naknade za korištenje voda  2,85 kuna i zaštitu voda  1,35 kuna također po kubiku. Visina ovih naknada nisu se mijenjale.

Direktor Vodovoda je Milan Smoljo član NL dr.Jadrijevića „udruženog zločinačkog poduhvata“ u Gradu Sinju kako ga je nazvao Miro Bulj na jednoj od sjednica Gradskog vijeća, iako je Bulj bio na vlasti s NL dr.Jadrijevića i to baš u vrijeme kada je imenovan Milan Smoljo za direktora Vodovoda i kada je MOST glasao za sinjski proračun za 2018.g. zajedno s NL dr.Jadrijevića.

Gdje je Miro Bulj?

NL dr.Jadrijevića i sam dr.Jadrijević nije se javno očitovala kada je nedavno njezin član, bivši gradski vijećnik i predsjednik Vijeća Grada Sinja Milan Smoljo povećao cijenu vode našim sugrađanima. Nisu se očitovale ni ostale političke opcije u Gradskom vijeću Sinja ni SDP, nezavisni, HDZ, MOST, pa čak ni „narodni heroj“ Miro Bulj, koji se inače u ovakvim prilikama ritualno veže  lancima.

Znakovito je da je povećanje cijene vode građanima, odrađeno unutar Vodovoda tako da je izbjegnuta suglasnost Gradskog vijeća na povećanje cijene vode.

Pita se ogorčeni čitatelj koja je poruka poslana građanima u ova teška vremena koronavirusa kada mnogi ostaju bez zaposljenja i zaključuje „nikoja – muči, trpi i plaćaj“.

Novi Cjenik vodnih usluga objavljen je na službenim stranicama društva Vodovod i odvodnja Cetinske krajine.

Povezana vijest:

Dr. Stipislav Jadrijević „preuzeo“ Vodovod i odvodnju Cetinske Krajine d.o.o.

Povezani članci

14 Komentara

 1. Ovi su nam gori od tuđina. Za vrime korone ovo radit stvarno mučki.

  21
  2
 2. E Miro Bulj proda si se Jadrijeviću, napušta si Zagoru i ovaj narod za 30 000 kuna mjesečno plaće kako te nije sram pijacom proć

  23
  8
 3. Ove promjene cijena i naknade, ukidanja… su svima javno predstavljeni još u siječnju, ako se dobro sjećam. Međutim, većina nas građana od mahne rukom i kad te ovako oplete onda par dana zalajemo i idemo dalje…
  Kad je pražnjenje septičkih jama u pitanju, autoru ovog članka bih uputio poziv da propita (navodno) ukidanje koncesije privatniku iz Košuta koji je za manju cijenu crpio veću količinu otpada..

  14
  3
 4. Pa zar Grad nije u vlasnistvu ovog poduzeća, tko su predstavniici Grada u Skupštini i Nadzornom odboru poduzeća, tko je stvarno na vlasti u Gradu kad to odavno faktički nije Lista doktora S. Jadrijevića a Most je miniran ko onaj na Neretvi?

  10
  12
 5. Ovo nisu naši heroji u doba korone. navodno su i plaće smanjene onima koji rade najteže poslove.

  13
  2
 6. U ime naroda e sad si ubojo di triba ko je predstavnik grada u vodovodnom nadzornom odboru neka se javno obrati jeli glasa za to ili nije i još jednom ko je to. A Smoljo nek se izjasni zašto je tražio povećanje cijene vode i jeli on Kristinin ili Jadrijevićev kadar nek reče ili je obični papak.

  19
  1
 7. Nisam se ovom nada od ove vlasti, ugrabite još koliko
  stignete preko ovog cetinskog puka kojem ste omogućili pregršt novih radnih mjesta, a i dostatna primanja da sve može servisirat,.
  Uz sve navedeno moram dodati kolektor koji tako dobro pročišćava da je mene osobno sram gdje živim.

 8. Mora vojska uhljeba u vodovodu imati za masne place, regrese, uskrsnice. Stoko placaj.

 9. Bitno je da zaposlenici piju kavu u Bosa za vrime radnog vrimena, a kući su prija podne.Da ne govorimo o zapošljavanju po debelim vezama te vozikanjima i korištenjima auta tvrtke za privatne potrebe.Zanimljivo bi bilo čuti stav člana NO iz Otoka te onog koji ga je instalirao.

  5
  1
 10. U cijeloj prici oko crpljenja septickih jama zanimljiva je jos jedna stvar: Mjestani Brnaza i Turjaka placaju crpljenje septicke jame, da bi im sve to bilo istovareno pod nos – u procistac iz kojeg se sve ulijeva u Prvi lateralni kanal, koji im tece ispod kuca. Ljudi ima li vas? Zasto ne trazite oslobadanje od placanja crpljenja septicke jame i komunalne naknade i zbog kanala i zbog deponija?

 11. Ostavite se ovih gluposti, okrenite na hrt4 vidit ćete našeg Mira u novom odijelu, kojeg nije moga kupit zbog corone, već ga je sašio po sebi… Dok on šije sebi odijela po mjeri, vi se borite za poskupljenje vode

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button