Sport

Nogometni savez SDŽ dijeli kune – sinjski klubovi 0,00 kuna?

Nogometni savez Splitsko-dalmatinske županije raspisao je natječaj za poboljšanje sportske infrastrukture. Na taj su se natječaj javili i nogometni klubovi iz Cetinske krajine i to OSK Otok koji je dobio 30.000,00 kuna, HNK Vrlika 12.000,00 kuna i NK Čaporice – Trilj, koji nije dobio novčana sredstva zbog duga Savezu.

Zašto nema nogometnih klubova iz Grada Sinja?

U vrijeme natječaja na čelu uprave Junaka je bio vijećnik Maleš koji dolazi iz redova NL dr. Jadrijevića i koja je uspjela u nečemu što je skoro jedinstveno, osvojiti naslov lige i pod čudnim okolnostima ne prijeći u veći rang natjecanja. Zašto se tadašnja Uprava Junaka nije javila na ovaj natječaj za sada je nepoznato, ali je poznato da je NL dr. Jadrijevića napustila klub u njegovim teškim trenutcima, kada je trebalo smoći snage i članovima kluba, maliganima i sinjskoj javnosti objasniti tko je kriv za stanje u stogodišnjaku Junaku.

NK Glavice se u vrijeme natječaja praktički gase kao udruga i osnivaju se NK Glavice 1991.

NK Tekstilac “kuburi” već godinama s novčanim iznosom koji dobiva od Grada Sinja.

NL dr. Jadrijevića već 11 godina vodi Grad Sinj i postavlja svoje ljude u uprave i za predsjednike klubova i ona je odgovorna za sve dobro i za sve loše što se događa u tim klubovima i sinjskom sportu. Utjecaj Sinja i njegovih nogometnih klubova u Nogometnom savezu je beznačajna i samim time moć lobiranja za bilo kakvu dobrobit sinjskih klubova smanjena, nažalost u ovom slučaju je vidljivo da se klubovi nisu ni prijavili na natječaj pa se sredstva nisu mogla ni očekivati.

Dolje možete pročitati tko je i koliko dobio novčanih sredstava iz Nogometnog saveza SDŽ i sam tekst Natječaja.

 

Tagovi

Povezani članci

Komentara

 1. Pa štaje ovo više sa Sinjem pa imamo li mi ikoga da nas zastupa. Vratiti Matu Jukića i HDZ nema nam druge i potrat ove hoštaplere Bulja, Jadrijevića, Kiku, Stipu, Ivana i ostale.

 2. Pa jesi moga nac ijednog veceg lopova od Mate Jukica? ahahahahahahahah

  6
  2
 3. Heheh Sinjani vratite se vi u 1939.g i vratite crvene na vlast i eto vam novog Vice Buljana da vam on napravi štogod na Kukuzovcu. Više vam je on vridio nego svi iza samo sinjani ne pripoznaju da su novi crveni hadezeovci. Ajet lipo leć i kukat jedne Hrvace su velikan u HNSu Doljanin i ekipa. Sramite se četri mosta.

  2
  2
 4. Ha imaš onu kad je Mate kra i nama je da a Jadrijevićevi kradu nama ne dadu.

  3
  2
 5. U dalmatinskom zaleđu, od Metkovića do Knina najstariju su NK Junak (osnovan 1916.) i NK Glavice ( osnovan 1946. – sad ugašene jer grada Sinja nije briga za Glavice). Taj isti Sinj sve čini da ugasi i najstarije kulturno-umjetničko društvo na ovim prostorima – KUD Glavice.

  4
  1
 6. NK Glavice 1991. su osnovane 2018. tako da su mogle biti prijavljene da se Sinj o njima briga, škure im otpadaju i cigla sa objekta. Ovako su prepuštene donacija ljudi i volontiranju meštara.

  4
  1
 7. Di je športska zajednica i veliki znalci u njoj ili je i ona postala sama sebi svrha?
  Di su njihovi projekti?

  3
  1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close