Vijesti

Nova LED rasvjeta kod OŠ „Marka Marulića“ i vrtića „Bili cvitak“

Na inicijativu vijećnika HDZ-a Marka Križanca, postavljena je nova led rasvjeta na raskrižju ulica Ante Konstatina Matasa i Vladimira Nazora, kod OŠ „Marka Marulića“ i gradskog vrtića „Bili cvitak“.

Dosadašnja klasična rasvjetna tijela zamijenjena su novim LED svjetiljkama, koje osim što će biti znatno štedljivije u pogledu potrošnje električne energije, jače i kvalitetnije osvjetljavaju navedene prometnice i time podižu sigurnost pješaka u prometu, prije svega sigurnost osnovnoškolaca. Radi se o jednosmjernim ulicama sa velikim cestovnim i pješačkim intezitetom, koji je posebno u zimskim vremenima kraćeg trajanja danjeg svjetla, bile neadekvatno osvjetljene i predstavljale su opasnost za sve sudionike u prometu.

Reakcija dogradonačelnika Denisa Glavana je bila „munjevita“, odmah je sa gradskom službom izašao na teren i uvidjevši stanje i procjenu vrijednosti predložene inicijative, obećao rješenje problema u roku od nekoliko dana. Tako je i bilo, te je nakon dva dana zamijenjena navedena klasična rasvjeta s LED svjetiljkama.

Ostalo je obećanje dogradonačelnika Glavana da na adresi A.K.Matasa 4 postavi novu rasvjetu, uz objašnjenje da je za to mjesto najbolje postaviti „T“ stup koji je potrebno pričekati određeno vrijeme zbog specifičnosti samog stupa i njegove narudžbe.

Povezani članci

Back to top button