Kultura

Nove filmske priče u Sinju

Bacači Sjenik u suradnji s Kulturno umjetničkim središtem Sinj provode napredne filmske radionice Samo nebo nam je granica.

Nakon počete radionice održane u studenom zainteresirani polaznici nastavljaju kroz zabavu  učiti o filmu na naprednoj filmskoj radionici koja se ovaj tjedan, od ponedjeljka 4. veljače do petka 9. veljače održava u potkrovlju Galerije Sikirica. Dvadesetak polaznika iz Sinja i okolice kroz timski rad i uz stručno vodstvo nastavljaju promišljati film i razvijati svoje filmske priče. Iskusni voditelji iz svijeta filma, Nino Sorić (scenarist, glumac, pisac) i Lea Mileta (snimateljica, montažerka te filmska autorica) zajedno s polaznicima pripremaju, produciraju, izvode, snimaju te razvijaju jedan igrani film i jedan dokumentarni film.

Tijekom procesa stvaranja filma raspravlja se o svim elementima i ulogama potrebnim za njegovo nastajanje. Polaznici potom preuzimaju potrebne uloge i tako igrajući se, postaju filmska ekipa koja zajednički promišlja i dogovara sve potrebno oko scenarija, izrade knjige snimanja, odabira glavnih likova te procesa snimanja svake dogovorene scene. U tom procesu vježbaju kako biti scenaristi, glumci, redatelji, itd.  Dobra atmosfera i zabava u Sinju ponovno su onaj tajni sastojak za uspješan zajednički kreativan rad i učenje. Filmsko druženje, ovog puta na majstorskim radionicama Samo nebo nam je granica nastavlja se od 15. – 19. travnja 2019., ponovno u Alkarskim dvorima.

Više informacija na 01/464 02 62 ili putem e-mail adrese: samonebonamjegranica@gmail.com

Povezani članci

Back to top button