Vijesti

Nove Odluka Stožera CZ RH i HZJZ-a

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je dana 15. lipnja 2020.godine donio nove  tri odluke, i to Odluku o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, Odluku o načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 i Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Ovim odlukama produžen je postojeći režim prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske do 30. lipnja 2020. godine, omogućena je uspostava željezničkog i cestovnog međunarodnog javnog prometa uz pridržavanje preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te je za djelatnost trgovine ukinuta zabrana rada blagdanima i neradnim danima, što znači da je omogućeno uspostavljanje radnog vremena kao i prije proglašene epidemije bolesti COVID-19, ali i dalje uz obveznu primjenu protuepidemijskih mjera i pridržavanje svih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Isto tako HZJZ je objavio je nove upute i preporuke, koje se tiču načina održavanja športskih natjecanja na otvorenom uz prisutnost gledateljstva, načina rada u djelatnosti trgovine, te organizacije vezano uz  rad škola radi ispravljanja negativnih ocjena i “produžne” nastave.

Predmetne akte možete pogledati na internet stranicama Ravnateljstva civilne zaštite, www.civilna-zastita.gov.hr/ , i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, www.hzjz.hr .

Povezani članci

Back to top button