Vijesti

Nove Odluke Stožera CZ RH – otvaranje bazena, otvaranje dječjih i drugih radionica

Stožer CZ  RH dana 18. svibnja 2020. godine donio je tri nove Odluke u  nastavku III. faze relaksacijskih mjera i reaktiviranja gospodarstva.

Međuostalim odlukama je privremena zabrana prelaska preko graničnih prijelaza RH, izuzev osoba kojima je to Odlukom dozvoljeno, produžena do 15. lipnja 2020.godine, a uvedena je i nužna mjera zabrane uplovljavanja putničkim brodovima na međunarodnim kružnim putovanjima (kruzerima) koji prevoze više od 40 putnika u morske luke i luke unutarnje plovidbe.

Isto tako izmijenjena je Odluka o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja. Prema predmetnoj odluci, protuepidemijske mjere koje su i dalje ostale na snazi su zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od 40 osoba na jednom mjestu, te obustava svih sportskih natjecanja na otvorenom i zatvorenim objektima. U tom smislu novina je da je od 18. svibnja dozvoljeno obavljanje kulturnih djelatnosti, zatim djelatnosti revija i sajmova, rad bazena i sauna, održavanje dječjih i drugih radionica te rad škola stranih jezika.

Odluka – 3. izmjene i dopune mjera ograničenja

Odluka – 3. izmjene odluke o privremenoj zabrani prelaska

Odluka o zabrani uplovjavanja kruzera

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button