Vijesti

Novi raspored svetih misa

Draga braćo i sestre, poštovani vjernici župe Čudotvorne Gospe Sinjske, zbog novih mjera, u cilju suzbijanja epidemije koja nas pogađa, a koje smo jučer doznali, nužno nam je prilagoditi se tim mjerama. Drago nam što nam crkve ovim mjerama nisu zatvorene, kao u korizmi i za Uskrs, ali nam je žao što smo svrstani u javna okupljena.

Po mjerama o javnim okupljanima broj dionika misnih slavlja može biti 25, što za našu veliku župu stvara veliki problem. Koliko bismo svetih misa trebali slaviti kako bismo svima koji žele biti dionici misnih slavlja to omogućili? To nam se čini nemogućim, ali ćemo ipak nešto poduzeti kako bismo vam omogućili sudjelovanje u misnim slavljima.

Uz misna slavlja treba svakako spomenuti i ispovijed o Božiću. I tu se nalazimo pred preprekom broja o javnim okupljanjima. Očito je da ovog Došašća neće biti dobro ako budete čekali zadnje dane za ispovijed jer u prostoru za ispovijed ne može biti više od 25 osoba.
Kako bismo što većem broju vjernika omogućili sudjelovanje na svetim misama i prigodu za ispovijed, u bližoj pripravi za Božić, odlučili smo se na više svetih misa i radnim danom i nedjeljom.

Radnim danom slavili bismo svete mise po ovom rasporedu:
od 30. studenoga do 5. prosinca: u 6, 7, 8, 9, 10 i 18 sati.
od 7. prosinca do 23. prosinca: u 6, 7, 8, 9, 10, 11, 17 i 18 sati. Istodobno biste prije tih svetih misa imali prigodu za sakrament pomirenja.
Nedjeljom bismo slavili svete mise u: 6,30, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 17, 18 i 19 sati. Istodobno biste prije tih svetih misa imali prigodu za sakrament pomirenja.

Preporučamo vam dakle da sakramentu pomirenja pristupite prije Badnjeg dana u terminima svetih misa. Na sami Badnji dan neće biti ispovijedanja.
Molimo poštovane vjernika da poštuju mjere o javnom okupljanju. Stoga vas molimo da budete odgovorni i poslušni. U crkvi neka bude 25 osoba. U klaustru isto tako 25 osoba koje će moći preko video zida pratiti svetu misu. Uključit ćemo i razglas na samostansku dvorištu da i tu možete slaviti svetu misu ako bude lijepo vrijeme. Nekoliko osoba može biti u prostoru gdje su ispovjedaonice i u hodniku prema crkvi, te u dvorani na prvom katu. U kor iza oltara ne bi bilo dobro ulaziti, jer taj prostor pripada samoj crkvi i moglo bi se dogoditi da netko „zločest“ bude zadužen za broj dionika svetih misa unutar crkve.

Neka nam ova priprava za Božić, iako u neprikladnom okruženju, bude djelotvorna i spasonosna da svoga Spasitelja, Bogočovjeka Isusa Krista, dočekate mirna i radosna srca.
S vama i uz vas su vaši franjevci i časne sestre, pastoralnim radom i molitvom.

 

Povezani članci

1 Komentar

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button