Vijesti

Novo vodstvo HGSS-a na radnom sastanku kod župana

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban održao je u svom uredu radni sastanak s novim vodstvom Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS). Razgovaralo se o suradnji između Županije i HGSS-a te o novim prostorima za rad ove službe. „Kroz radni sastanak smo dogovorili aktivnosti vezane uz prostor HGSS-a. Izvijestili su nas o tome da bi kroz svoje ispostave najesen krenuli s edukacijom građana koji imaju želju sudjelovati u potrazi osoba na samom terenu“, izjavio je župan.

Novi pročelnik splitske stanice HGSS-a Branimir Jukić apostrofirao je dobru suradnju sa Županijom. „Županu smo prezentirali nove projekte, a nastavit ćemo i rad na projektima koji su već započeti. Stanica Split je najveća stanica HGSS-a u Hrvatskoj. Imamo 105 pripadnika i oko 200 vanjskih suradnika u 10 ispostava“, navodi Jukić.

Novi pročelnik HGSS-a na državnoj razini Josip Brozičević također ističe kako je u Splitsko-dalmatinskoj županiji evidentna dobra suradnja s HGSS-om. „Cilj nam je nastavak i proširenje suradnje. Splitsko-dalmatinska županija ima veliko, ali i teško područje. To je turistička destinacija s velikim brojem intervencija i porastom iz godine u godinu. Ovdje definitivno mora postojati jaka stanica HGSS-a koja može dati odgovore na ta pitanja“, smatra Brozičević. Radnom sastanku nazočio je i pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Damir Gabrić.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button