Vijesti

Obavijest o subvencioniranju troškova autobusnog prijevoza učenika srednjih škola s područja grada Sinja

Odlukom gradonačelnika Grada Sinja Mira Bulja svi učenici srednjih škola, koji imaju prebivalište na području Grada Sinja i koji, na temelju Odluke Vlade RH od 1. rujna 2022. godine, imaju pravo na subvenciju troškova prijevoza autobusom do visine od 75 posto cijene vozne karte i u drugom polugodištu će imati pravo na 100 posto subvencioniranje prijevoza autobusom u međumjesnom prijevozu na relaciji Sinj – Split i mjesnom prijevozu na području Grada Sinja, u razdoblju od 9. siječnja do 21. lipnja 2023. godine.

Subvenciju razlike od 25 posto cijene vozne karte, osigurat će Grad Sinj i odabrani prijevoznik (Promet Sinj d.o.o., Litre tours d.o.o. ili Čović prijevoz d.o.o.).

Osim toga, Grad Sinj će osigurati financiranje prijevoza u 100 postotnom iznosu svim učenicima koji nisu obuhvaćeni Odlukom Vlade RH, jer im je udaljenost od mjesta prebivališta do škole manja od 5 kilometara, ako mogu koristiti redovne linije prijevoznika (Promet Sinj d.o.o., Litre tours d.o.o. ili Čović prijevoz d.o.o.)

Obrazac za prijevoz učenika može se preuzeti ispod teksta ili kod odabranog Prijevoznika.

Povezani članci

Back to top button