Vijesti

Obavijest Stožera o dnevno epidemiološkoj situaciji na području području Sinja

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 861 obrađenog testa danas je 35 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 18, Sinja 2, Kaštela 1, Imotskog 1, Makarske 1, Solina 4, Trilja 2, Gradca 1, Marine 2, Podstrane 1, Zagvozda 1 i Dugog Rata 1 osoba. Od 35 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 25 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.
Ukupno 992 osobe nalaze se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 36 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 6 osoba nalazi na respiratoru.

 

Također od ravnatelja  Gimnazije  Dinka Šimunovića u Sinju, gosp. Tomislava Bilića  obaviješteni smo kako je jedna učenica škole  pozitivna na COVID-19,  zbog čega je cijelom  razredu koji uz učenicu čine  još 23. učenika određena mjera samoizolacije. Mjera samoizolacije je određena i za 2 nastavnika koji su predavali u tom razrednom odjelu u vremenskom periodu od 48 sati prije pojave simptoma kod  zaražene učenice. Prema naputcima epidemiologa, predmetna mjera  samoizolacija za sve njih je određena  do 9. listopada 2020. godine, a za to vrijeme nastava za ovo razredno odjeljenje će se odvijati on line.

Još jedna učenica Gimnazije  iz drugog razrednog odjela je u samoizolaciji zbog pozitivnog člana obitelji na COVID-19.

 

Povezani članci

Back to top button