Vijesti

Obavijest uoči blagdana Velike Gospe 14/15. kolovoza

Apel vozačima – vozite oprezno i usporeno dionicama cesta po kojima će se kretati hodočasnici, poštujte privremenu signalizaciju i upute policije na terenu. Upozoravamo sve hodočasnike na općenitu zabranu kretanja pješaka autocestom A1 i dionicom ceste D1 (brza cesta Solin-Križice), te apeliramo da koriste predviđenu trasu kretanja.

Povodom hodočašća uoči blagdana Velike Gospe 14./15. kolovoza 2021. i održavanja središnje vjerske svečanosti 15. kolovoza 2021.godine, očekuje se kretanje većeg broja osoba državnim i županijskim cestama.
Prema prosudbi i dosadašnjim iskustvima, najveći broj hodočasnika kretati će se iz smjera Splita, Solina i Kaštela, cestama ŽC 6253 (stara cesta Solin-Klis) – ŽC 6260 (ispod nadvožnjaka Kurtovići] kroz industrijsku zonu Podi u Dugopolju – cesta 01 (izlaz na cestu 01 na Križicama sjeverno od tunela Orguz) – Dicmo – Brnaze – Sinj), iz smjera Imotskog cestom će se kretati državnom cestom 060 (Imotski-Cista Provo­ Trilj-Brnaze). Također se očekuje veći broj hodočasnika koji će se kretati državnom cestom 062 (Šestanovac-Blato na Cetini), državnom cestom 0219 (Gornji Muć-Sin] i dionicom Han-Sinj), državnom cestom 01 (Vrlika-Sinj), županijskom cestom ZC 6148 (Bisko-Trilj) i županijsko cestom ZC 6150 (Blato na Cetini-Nova Sela-Ugljane).
Obavještavamo vozače o zabrani prometovanja županijskom cestom ŽC 6253 (stara cesta Solin-Klis) dana 14/15. kolovoza 2021. od 20.00 sati do potrebe (osim za vozila stanara), te ih upućujemo na korištenje ceste D-1 (brza cesta Solin-Klis-Dugopolje). Svi vozači biti će preusmjeravani na državnu cestu D1 (brza cesta Solin-Klis).
Upozoravamo sve vozače koji će prometovati naprijed navedenim dionicama cesta po kojima će se kretati hodočasnici da voze oprezno i usporeno, da poštuju postavljenu privremenu signalizaciju, te upute i zapovjedi policijskih službenika na terenu.

Upozoravamo sve hodočasnike na općenitu zabranu kretanja pješaka autocestom A1 i dionicom ceste D1 (brza cesta Solin-Križice). Upućujemo hodočasnike da za kretanje koriste isključivo predviđenu trasu kretanja, da se kreću nogostupom ili uz lijevi rub kolnika (iznimno i uz desni rub kolnika, u situacijama kada je to za pješake povoljnije – primjerice u nepreglednom zavoju i sl.), u koloni jedan iza drugog, da koriste baterijske lampe, reflektirajuće prsluke ili narukvice, svjetliju obuću ili odjeću, te da poštuju upute policijskih službenika.

Vozačima u tranzitu sugeriramo da u navedene dane koriste alternativne prometnice, a svim vozačima na dan blagdana Velike Gospe 15. kolovoza 2021. godine izbjegavaju prometovanje državnom cestom D1 kroz grad Sinj.

Povezani članci

Back to top button