Vijesti

Obavijest za hodočasnike povodom blagdana Velike Gospe

Povodom hodočašća mladih Gospi Sinjskoj dana 6./7. kolovoza 2022., te hodočašća uoči blagdana Velike Gospe 14./15. kolovoza 2022. i održavanja središnje vjerske svečanosti 15. kolovoza 2022.godine, očekuje se kretanje većeg broja osoba državnim i županijskim cestama.

Prema prosudbi i dosadašnjim iskustvima, najveći broj hodočasnika kretati će se iz smjera Splita i Solina, cestama ŽC  6253 i D-1,  iz smjera Imotskog cestom D-60. Također se očekuje značajan broj hodočasnika koji će se kretati iz smjera Vrlike cestom D-1, iz smjera BIH cestom D-219, iz smjera Muća cestom D-6 preko Sutine i iz smjera Šestanovca i Blata na Cetini cestama LC 6150 i ŽC 6260.

 

Obavještavamo vozače o zabrani prometovanja županijskom cestom ŽC-6253 (stara cesta Solin-Klis) dana 6./7. i 14./15. kolovoza 2022. od 20.00 sati do potrebe (osim za vozila stanara), te upućujemo na korištenje ceste D-1 (brza cesta Solin-Klis), odnosno svi vozači biti će preusmjeravani na državnu cestu D-1 (brza cesta Solin-Klis).

Nadalje, upozoravamo sve vozače koji će prometovati naprijed navedenim dionicama cesta po kojima će se kretati hodočasnici da voze oprezno i usporeno, da poštuju postavljenu privremenu signalizaciju, te upute i zapovjedi policijskih službenika na terenu.

Također, upozoravamo sve hodočasnike na općenitu zabranu kretanja pješaka autocestom A1 i dionicom ceste D1 (brza cesta Solin-Križice). Upućujemo hodočasnike da za kretanje koriste isključivo predviđenu trasu kretanja, da se kreću nogostupom ili uz lijevi rub kolnika (iznimno i uz desni rub kolnika, u situacijama kada je to za pješake povoljnije – primjerice u nepreglednom zavoju i sl.), u koloni jedan iza drugog, da koriste baterijske lampe, reflektirajuće prsluke ili narukvice, svjetliju obuću ili odjeću, te da poštuju upute policijskih službenika.

Vozačima u tranzitu sugeriramo da u navedene dane koriste alternativne prometnice, a svim vozačima na dan blagdana Velike Gospe 15. kolovoza 2022. godine da izbjegavaju prometovanje državnom cestom D1 kroz grad Sinj.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button