Vijesti

Obilježavanje 24 godine od smrti prvog hrvatskog predsjednika, utemeljitelja HDZ-a i počasnog alkarskog vojvode dr. Franje Tuđmana

Dana 10. prosinca 2023. godine navršavaju se 24 godine od smrti prvog hrvatskog predsjednika, utemeljitelja HDZ-a i počasnog alkarskog vojvode dr. Franje Tuđmana.
Povodom obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, izaslanstvo GO HDZ-a Sinj, pred bistom dr. Franje Tuđmana na istoimenom gradskom trgu, u nedjelju 10. prosinca s početkom u 8:45 sati, položit će vijenac i zapaliti svijeću, a prethodno će to učiniti i na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima ispred Gradske uprave s početkom u 8:30 sati. Istoga dana u 10:00 sati u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služit će se sveta misa zadušnica za dr. Franju Tuđmana.
GO HDZ-a Sinj ovim putem poziva članove i simpatizere stranke, građane Sinja i Cetinskog kraja, te predstavnike javnog, društvenog i političkog života da im se pridruže na obilježavanju 24. godišnjice od smrti dr. Franje Tuđmana i tako odaju dužno poštovanje tvorcu samostalne i suverene Hrvatske države.
Ovim putem ističemo kako nećemo sudjelovati u programu obilježavanja ove obljetnice u organizaciji sinjskog gradonačelnika Mira Bulja isključivo zbog njegovog koalicijskog partnera sinjskog SDP-a, koji dosad nijednom prigodom u službenim obilježavanjima nije odao poštovanje i počast predsjedniku Tuđmanu, a posebno žrtvama partizanskih i komunističkih zločina Husine jame na Kamešnici. Neka Miro Bulj uvjeri svog koalicijskog partnera, sinjski SDP – u vrijednost i značaj prvog hrvatskog predsjednika dr. Tuđmana za stvaranje hrvatske države i neka skupa dođu na Husinu jamu i pred bistu dr.Tuđmana, pa tek onda neka poziva građane i javnost na obilježavanje ove obljetnice.

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button