Vijesti

Obilježavanje 34. obljetnice velikog skupa i osnivanja HDZ-a u Sinju

Gradska organizacija HDZ-a Sinj, u subotu 23. ožujka 2024. godine s početkom u 8:30 sati, polaganjem vijenca i paljenjem svijeće ispred biste dr. Franje Tuđmana na istoimenom gradskom trgu u Sinju,  obilježit će 34. obljetnicu osnivanja HDZ-a u Sinju i velikog skupa na kojem  je prvi hrvatski predsjednik i počasni alkarski vojvoda  dr. Franjo Tuđman 24. ožujka 1990., pred više oko 30 tisuća ljudi, održao jedan od svojih povijesnih govora uoči predstojećih demokratskih izbora u Hrvatskoj.
Uvod je to bio u ostvarenje višestoljetnog hrvatskog sna o stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske. Predsjednik Tuđman bio je na čelu Hrvatske kada je međunarodno priznata i kada je u pravednom i nametnutom Domovinskom ratu izborila svoju neovisnost te će zajedno s hrvatskim braniteljima, biti zapamćen kao tvorac suverene, demokratske i neovisne hrvatske države.

Sudbonosna vremena bila su 1990. godine, sudbonosna vremena su i danas. 

Prije početka programa izaslanstvo  HDZ-a s početkom u 8:00 sati položit će vijenac i zapaliti svijeću ispred biste Gojka Šuška, te u 8:15 ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Spomen parku poginulih hrvatskih branitelja ispred Gradske uprave. 

GO HDZ-a Sinj ovim putem poziva sve članove i simpatizere, građane Sinja i Cetinskog kraja, te predstavnike javnog, društvenog i političkog života da im se pridruže na obilježavanju 34. obljetnice velikog skupa  i osnivanja HDZ-a u Sinju.

Video link s povijesnog skupa: https://www.youtube.com/watch?v=WLkE8CmOnOE

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button