Vijesti

Obilježavanje 80. godišnjice pokolja u Biteliću

Dana 21. listopada 1942. u Biteliću se dogodio strašan zločin. Tijekom četničkog pokolja je stradalo 28 mještana, pretežno staraca. Ove godine se navršava 80 godina od tog nemilog događaja pa ćemo na poseban način odati počast stradalima tijekom navedenog pokolja, kao i svima Bitelićanima stradalim u Prvom svjetskom ratu (110), Drugom svjetskom ratu (245) i Domovinskom ratu (7). Istom prigodom će biti otkriven spomenik stradalim Bitelićanima. Očekujemo dolazak visokih dužnosnika i crkvenih dostojanstvenika.

Iz programa najavljujemo, kao najvažnije, svetu misu za stradale Bitelićane i sat povijesti vezano uz stradanje Bitelićana u 2.svjetskom ratu.

Po završetku programa biti će organiziran domjenak na prostoru BK Bitelić.

Glede gore navedenog u petak (30.09.2022.) je u Biteliću, u prostorijama BK Bitelić, održan sastanak Odbora za obilježavanje 80-te godišnjice četničkog pokolja, na kom su bili prisutni, uz članove Odbora, načelnik općine Hrvace g. Dinko Bošnjak, Predsjednik Općinskog Vijeća općine Hrvace dr. Ante Prolić i  autor spomen obilježja g. Anđelko Titlić.

Obilježavanje navedene godišnjice će biti 22.10.2022. s početkom u 11.00 sati.

Bitelićani su položili veliku žrtvu u Prvom i Drugom, te u Domovinskom ratu, potrebno je iskazati poštovanje prema stradalima, barem na ovaj način – Da se ne zaboravi.

PREDSJEDNIK UDRUGE

 Milan Buljan

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button