Vijesti

Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima i 29. obljetnice napada na vojarne bivše JNA i početka oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinsku krajinu

Dana 23. kolovoza (nedjelja) 2020. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Tog dana obilježavanje će se upriličiti ispred Središnjeg križa na groblju Sv. Frane s početkom u 8:30 sati.

Isto tako u organizaciji HVIDR-e Sinj i Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata dana 25. kolovoza (utorak) 2020. godine upriličiti će se obilježavanje 29. obljetnice napada na vojarne bivše JNA i početka oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinsku krajinu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.
Vijenci i svijeće će se položiti na mjestima pogibije hrvatskih branitelja Ivana Kambera u vojarni ‘Kula’ u 8:00 sati, Luke Ercega u vojarni ‘Ivaniš Nelipić’ u 8:30 sati, na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Spomen parku hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u 9:00 sati, te ispred biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u 9:30 sati. Sveta misa zahvalnica za Domovinu i poginule hrvatske branitelje održat će se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u 10:00 sati.

Pozive s Programom obilježavanja ova dva događanja, možete preuzeti ispod ove objave.

Poziv Hvidra_ obilježavanje 29. obljetnica napada na vojarne

Poziv- obiljezavanje Totalitarni rezimi – 2020.doc

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button