Vijesti

Obilježen Dan Osnovne škole Marka Marulića u Sinju

Protekli vikend je obilježen Dan Osnovne škole Marka Marulića u Sinju. Proslava je krenula sportskim natjecanjem u nogometu, atletici i povlačenju konopa. Učenici  starijih razreda su igrali nogometne utakmice – smjena A protiv smjene B, a pobjedu je odnijela smjena A rezultatom 7: 6 na penale za 7. i 8. razrede, dok su 4. razredi ostali na rezultatu 1:2 pobjedom smjene B. U povlačenju konopa pobjedu je odnijela smjena B. U natjecanju atletika na 40 metara sprint 5. i 6. razreda u muškoj kategoriji pobjedu je odnio Toni Čovo, drugo mjesto je osvojio Roko Šumanac, a treće mjesto Luka Bazina. U ženskoj kategoriji atletika 40 metara sprint pobjedu je odnijela Lana Čovo, drugo mjesto je osvojila Andrea Čugura, a treće mjesto Viktorija Pavić. U drugoj kategoriji 40 metara sprint 7. i 8. razred u muškoj kategoriji prvo mjesto je osvojio Filip Babić, drugo mjesto Marko Čugura, a treće Rosano Vučemilo. Ženska kategorija 40 metara sprint obilježena je pobjedom Lane Ćurković koja je osvojila prvo mjesto, drugo mjesto pripalo je Sari Šušnjara, a treće mjesto osvojila je Nina Runje. Nakon natjecanja učenika neizostavno je spomenuti i natjecanje potezanje konopa djelatnika škole. Pobjednika nismo imali, ali nije sve izgubljeno jer nas očekuje još puno obljetnica Dana škole u kojima bi mogli jednog dana i saznati pobjednika. To nam još ostaje za vidjeti. Unutar prvog kata škole učenici su imali priliku vidjeti izložbu prirodoslovnih modela s kratkim opisom koju su nam pripremili učitelji kemije, biologije i prirode Dijana Gulić i Jure Poljak.

U 11:30 nakon svih natjecanja imali smo najsvečaniji dio naše proslave. Zbor naše škole otvorio je priredbu Hrvatskom himnom. Nakon toga učenici 4.b. razreda sa svojim učiteljem Davorom Ratković izveli su igrokaz „Pozdrav Marulićima“. Drugi su nam se predstavili učenici 8. c. razreda sa svojom recitacijom iz Judite Marka Marulića, a pripremili su je uz pomoć učiteljice Ane Vučković – Grčić. Nakon recitacija imali smo pjesmu „Abeceda“ koju su izveli učenici produženog boravka, a pripremili su je uz pomoć svojih učiteljica Tatjane Šandrić, Duške Maleš, Dijane Župić, Lare Burić, Mihaele Majić i Katarine Gulam. Nakon pjesme imali smo dvije plesne točke. Prvu plesnu točku su nam izveli učenici 2. a. razreda pod nazivom „Mi smo đaci veseljaci“, a pripremili su je sa svojom učiteljicom Nadom Čačijom. Drugu plesnu točku su nam izveli učenici 1. a. razreda pod nazivom „Škola je kažu“, a pripremili su je s učiteljicom Majom Radanović. Slijedeća točka bio nam je školski zbor koji je zajedno s učenicom Sarom Ančić otpjevao pjesmu „ Neka cijeli ovaj svijet“. Posljednji su nam svoju točku pjevanja i plesa izveli učenici 1. b. razreda s pjesmom „Kad bi svi“, a pripremili su je sa svojom učiteljicom Matejom Živalj.

Na kraju priredbe učenicima, koji su osvojili prva, druga i treća mjesta, nastavnici Ivica Zorica i Darija Delija uručili su prigodne medalje. Neizostavno medalje su uručene i svim djelatnicima škole koju su sudjelovali u povlačenju konopa.

Obilježavanje Dana škole završili smo svečanim ručkom za sve djelatnike škole nekadašnje i sadašnje.

Ovim putem se još jednom zahvaljujem svim učenicima, djelatnicima škole koji su pomogli da ovaj dan što veselije i svečanije prođe. Također, svima još jednom želim sretan Dan naše škole – poručio je ravnatelj Marko Križanac.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button