Vijesti

Obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

U organizaciji Grada Sinja danas je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Vijence su ispred Središnjeg križa na groblju Sv. Frane položili gradonačelnik Sinja Miro Bulj, predstavnici PP Sinj, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata s područja Grad Sinja, predstavnici sinjskog MOST-a, predstavnici gradskog ogranka HDZ-a i predstavnici Viteškog alkarskog društva.

Molitvu odrješenja predvodio je župnik Svetišta Gospe Sinjske fra Antonio Mravak. U povodu obilježavanja današnjeg Spomendana gradonačelnik Sinja je održao prigodni govor u kojem je poručio:

Danas 23. kolovoza obilježavamo Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima. Važno je da nitko od nas ne zaboravi žrtve ovih režima; nacističkog, fašističkog i komunističkog.  Također je važno da ne zaboravimo na žrtve Domovinskog rata, ne temelju kojih je stvorena demokratska Republika Hrvatska. Ovim putem u svoje ime i građana Sinja odajemo počast žrtvama svih totalitarnih režima. 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button