Vijesti

Obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Danas 23. kolovoza 2018. godine, Grad Sinj, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Središnjeg križa na groblju Sv. Frane prigodno je obilježio Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Ovaj dan obilježava se u spomen na 23. kolovoza 1939. godine, kada su tadašnja nacistička Njemačka i staljinistički Sovjetski Savez potpisali sporazum Molotov-Ribbentrop – javni pakt o nenapadanju, ali tajni o podjeli interesnih sfera u istočnoj Europi.

Obilježavanjem današnjeg Spomendana,  u ime Grada Sinja, izvršne vlasti i Gradskog vijeća, izraženo je  poštovanje svim žrtvama totalitarnih i autoritarnih režima u Europi i Hrvatskoj, te odana dužna počast onima koji su se suprotstavili totalitarnoj i autoritarnoj vladavini.

Vijence su položili dogradonačelnik Sinja Denis Glavan ispred Grada Sinja, te predstavnici GO HDZ-a, NL Mira Bulja, Policijske postaje Sinj i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Nakon što je  intonirana  himna Republike Hrvatske u izvedbi Damira Župića, minutom šutnje je odana počast svim žrtvama totalitarnih i autoritarnih režima nastradalima u Hrvatskoj i svijetu, a molitvu odrješenja za sve žrtve tih  režima, te za sve poginule branitelje iz Domovinskog rata  prevodio je župnik fra Perica Maslać.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button