Vijesti

Obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Danas 23. kolovoza 2018. godine, Grad Sinj, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Središnjeg križa na groblju Sv. Frane prigodno je obilježio Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Ovaj dan obilježava se u spomen na 23. kolovoza 1939. godine, kada su tadašnja nacistička Njemačka i staljinistički Sovjetski Savez potpisali sporazum Molotov-Ribbentrop – javni pakt o nenapadanju, ali tajni o podjeli interesnih sfera u istočnoj Europi.

Obilježavanjem današnjeg Spomendana,  u ime Grada Sinja, izvršne vlasti i Gradskog vijeća, izraženo je  poštovanje svim žrtvama totalitarnih i autoritarnih režima u Europi i Hrvatskoj, te odana dužna počast onima koji su se suprotstavili totalitarnoj i autoritarnoj vladavini.

Vijence su položili dogradonačelnik Sinja Denis Glavan ispred Grada Sinja, te predstavnici GO HDZ-a, NL Mira Bulja, Policijske postaje Sinj i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Nakon što je  intonirana  himna Republike Hrvatske u izvedbi Damira Župića, minutom šutnje je odana počast svim žrtvama totalitarnih i autoritarnih režima nastradalima u Hrvatskoj i svijetu, a molitvu odrješenja za sve žrtve tih  režima, te za sve poginule branitelje iz Domovinskog rata  prevodio je župnik fra Perica Maslać.

Povezani članci

Back to top button