TemeVijesti

Obilježen „Međunarodni dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama”

U skolopu projekta “Grad Sinj – prevencija ovisnosti (alkohol, duhan i opojne droge)“ kojeg financira Grad Sinj udruga Novi put je 29.lipnja 2020.godine  obilježila „Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama”.

Glavna skupština UN-a 1987. proglasila je 26. lipnja “Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama” želeći upozoriti svjetsku javnost na problem zlouporabe droga u društvu i potrebu aktivnog uključivanja svih subjekata, kako na globalnoj tako i na nacionalnoj razini, na djelovanje u postizanju zajedničkog cilja – Međunarodno društvo slobodno od zlouporabe droga.

 Udruga Novi put je u suradnji sa Gradskom glazbom Sinj i Sinjskim mažoretkinjama, juniorskim timom organizirala 26.lipnja (petak) 2020.godine u 19:30 sati promenadni koncert ulicama Grada Sinja i tematska interaktivna predavanaja na temu ovisnosti o opojnim drogama, alkoholu i duhanu.

Aktivnosti su imale za cilj upozoriti cjelokupnu javnost na raširenost zlouporabe droga u društvu, promicanje pozitivnih životnih vrijednosti i zdravih stilova življenja (kao što su bavljenje sportom, učenjem raznih plesova, učenjem sviranja raznih instrumenata i drugim aktivnostima) osobito kod mladih te doprinijeti zajedničkoj borbi protiv ovisnosti i suzbijanju zlouporabe droga.

Udruga Novi put  kroz sve projektne aktivnosti nastoji senzibilizirati mlade za problem  ovisnosti o alkoholu, duhanu i opojnim drogama te ih informirati i educirati o posljedicama na zdravlje čovjeka, obitelji i zajednice.

 

Zahvaljujemo se Gradskoj glazbi Sinj i Sinjskim mažoretkinjama na suradnji i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu.

Do kraja godine Udruga nastavlja provoditi ostale projektne aktivnosti po planu i programu na području grada Sinja i cetinskog kraja.

Povezani članci

Back to top button