BraniteljiVijesti

Obilježena 28. obljetnica osnutka 126. brigade HV-a i Dan neovisnosti (foto galerija)

Danas 06. listopada 2019. godine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima i pred bistom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, u organizaciji Udruge veterana 126. brigade HV-a i Grada Sinja, obilježeni su 28. obljetnica od osnutka 126. brigade HV-a i nadolazeći državni blagdan Dana neovisnosti.
Vijence su položili predstavnici Udruge veterana 126. brigade, Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata te MUP-a i HV-a, braniteljskih udruga s područja Sinja i Cetinske krajine, u ime Ministarstva hrvatskih branitelja i ministra Tome Medveda državni tajnik Ivan Vukić-Niper, Županije splitsko-dalmatinske s dožupanom Lukom Brčićem i pročelnikom Damirom Gabrićem, Grada Sinja s gradonačelnicom Kristinom Križanac,Grada Trilja, općina Otok i Hrvaca, VAD-a na čelu s vojvodom Boškom Ramljakom, GO HDZ-a Sinj, SDP-a Sinj, te vijećnik Mjesnog odbora Suhača, vijećnik Gradskog vijeća Grada Sinja, vijećnik županijske skupštine Splitsko dalmatinske županije i saborski zastupnik u RH Miro Bulj s članovima MOST-a.

Molitvu odrješenja za poginule branitelje predvodio je fra Marko Đerek. 
Nazočnim se obratio Boško Vladović, pukovnik HV u miru, invalid Domovinskog rata i predsjednik Udruge veterana 126. brigade. Nakon govora je upućena čestitka sinjske izvršne vlasti u prigodi 28. obljetnice 126. brigade i Dana neovisnosti RH.

Program je obogatio nastup Gradske glazbe Sinj.

Tagovi

Povezani članci

Komentara

  1. Lipo si Miro Bulju skupio funkcija na grbači branitelja a priko ih se 3000 ubilo. Šta si za njih učinio osim šta imaš 30.000 kuna misečno primanja.

    4
    3
  2. Bulj vam kriv za sve, s hr vlada stranka kojoj se sudi na hr sudovima i koja Pupovca drži na vlasti. To vam je antibuljovci ok. Riga mi se od društva u kojem živim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi Vas zanimati

Close
Close