Politika

Obilježena 29. godišnjica povijesnog skupa u Sinju

Na današnji dan 1990. godine u Sinju je održan veliki skup na kojem je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman pred mnoštvom sinjana i cetinjana održao povijesni govor uoči predstojećih demokratskih izbora u Hrvatskoj. Istoga dana osnovan je i sinjski ogranak HDZ-a.

Mnogi analitičari smatraju kako je upravo tim veličanstvenim skupom u Sinju i emotivnim govorom dr. Franje Tuđmana počeo politički uzlet HDZ-a, koji je nakon toga pobijedio na demokratskim izborima i poveo Hrvatsku prema samostalnosti.

Povodom 29. obljetnice, u organizaciji Gradskog odbora HDZ-a Sinj upriličeno je svečano polaganje vijenca i paljenje svijeća kod biste dr. Franje Tuđmana, kojem su nazočili članovi i simpatizeri HDZ-a te štovatelji lika i djela dr. Franje Tuđmana.

Prigodni govor o tom povijesnom skupu i osnivanju HDZ-a u sinjskom kraju održao je Dinko Franchini, nekadašnji predsjednik GO HDZ-a Sinj i splitsko-dalmatinski dožupan. Obilježavanju godišnjice su prisustvovali članovi Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak.

Povezani članci

Back to top button