Branitelji

Obilježena 31. godišnjica pogibije policijskih službenika u Hrvacama

Zamjenik gradonačelnika Grada Sinja Denis Bobeta i savjetnica gradonačelnika Božena Romac danas su položili vijence i zapalili svijeće u okviru obilježavanja 31. godišnjice pogibije policijskih službenika Ante Škoke, Kažimira Abramovića, Zorana Bočine, Ivice Grubača, Bogoslava Lukića, Jakova Topića, Dušana Cvrlje, Mira Milanovića i Ante Radana u Hrvacama.

Obilježavanje je počelo Svetom misom u crkvi Svih Svetih u Hrvacama. Svečanu euharisitiju predvodio je policijski kapelan don Marko Trogrlić uz koncelebraciju fra Ante Čova i fra Stipe Bešlića.

U propovijedi don Marko Trogrlić istaknuo je kako žrtvu  poginulih branitelja trebamo gledati očima vjere jer jedino tada dobiva posve novu dimenziju:

„Braćo i sestre, tim pogledom vjere gledamo na imena i živite ove naše braće i sestara.  To je jedini pravi pogled. Uz taj pogled vjere usko je povezana naša zahvalnost. Duboka i iskrena zahvalnost kojom su nas zadužila ova naša braća, i sva naša braća i sestre poginuli hrvatski branitelji. Zahvalnost na nesebičnosti, na ljubavi, na odlučnosti, na hrabrosti – zahvalnost na svemu. Mi pred njihovim imenima zastajemo i divimo se s dubokim poštovanjem njihovim životima i njihovom umiranju. Oni nas diraju i u vjeri smo i nadi da ih je zagrlilo Božje neizmjerno milosrđe. Neka im ono bude vječnom nagradom. Neka počivaju u miru Krista spasitelja“ istakao je don Marko Trogrlić.

Nakon svete mise uslijedilo je polaganje vijenaca na spomenik podignut u čast poginulim redarstvenicima u Hrvacama.

Uz članove obitelji poginulih policajaca, vijence su položila izaslanstva Policijske uprave SD, Splitsko -dalmatinske županije, Općine Hrvace, Grada Sinja, Grada Trilja, Udruge specijalne policije BATT, Udruga policije Sinja i Cetinske krajine Domovinskog rata 91-92, Koordinacije braniteljskih udruga Sinja i cetinskog kraja, braniteljske udruge proistekle iz Domovinskog rata iz Imotske krajine i ostalih mjesta SDŽ, izaslanstva političkih stranaka i drugi građani.

Nakon molitve odrješenja koju su zajednički predvodili don Marko Trogrlić, fra Ante Čovo i fra Stipe Bešlić, policijska Klapa Sv. Mihovil otpjevala je himnu Lijepa naša. Osim na spomeniku u Hrvacama, vijenci su položeni i na dva spomenika u Maljkovu, koji su podignuti na mjestima pogibije policajaca.

 

Povezani članci

Back to top button