Branitelji

Obilježena četvrta obljetnica pogibije pilota HRZ-a natporučnika Tomislava Baturine

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća danas je u Sinju obilježena četvrta obljetnica pogibije pilota pripadnika 393. eskadrile helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, natporučnika Tomislava Baturine.

U nazočnosti obitelji poginulih pilota helikoptera, prijatelja i izaslanstava Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na čelu sa zapovjednikom 93. krila HRZ-a brigadirom Krešimirom Ražovom i načelnikom Stožera, ujedno i zamjenikom zapovjednika 93. krila HRZ-a brigadirom Tomislavom Vacenovskim, na grobu natporučnika Baturine položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Na obilježavanju je bila i delegacija Grada Sinja predvođena gradonačelnikom Mirom Buljem.

Misu u crkvi Čudotvorne Gospe sinjske služio je vojni kapelan o. Ivo Topalović, a godišnjica pogibije zrakoplovaca obilježena je i u Zadru.

Podsjetimo, u nesreći pada helikoptera Kiowa Warrior u more u Zlarinskom kanalu ispred mjesta Zablaće, bojnik Marin Klarin i natporučnik Tomislav Baturina, tragično su preminuli 27. siječnja 2020. godine.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button