Vijesti

Obiteljski susreti u Sinju

Župa Gospe Sinjske organizira katehetske susrete za različite skupine s teritorija najveće župne zajednice Splitsko-makarske nadbiskupije. Na susretu s roditeljima kandidata za prvu pričest i krizmu sinjski župnik fra Perica Maslać najavio je organiziranje obiteljskih susreta, koji će se održavati u sklopu kateheza za odrasle. S obzirom da smo svjesni koliko je važna obitelj i za društvo i za Crkvu, pokrećemo susrete obitelji, koje su u središtu naših katehetskih nastojanja.

Prema tomu, pozivamo sve drage obitelji s teritorija Župe da nam se priključe na prvom obiteljskom susretu u ponedjeljak, 17. prosinca 2018., koji će se održati u “Dvorani Posljednje večere” s početkom u 19.00 sati. Želja nam je da zajednica obitelji postane prepoznatljiva skupina među župnim grupama, jer upravo je obitelj “ikona Trojstva” i kao takva nepresušni izvor pastoralnih pothvata i nastojanja.

Susreti obitelji dat će naglasak na formativno-edukativni, molitveno-kontemplativni, rekreacijski i karitativni program rada, prilagođen životnim situacijama roditelja i njihove djece. Pozivaju se očevi, majke i njihova djeca, za koje će biti organizirano čuvanje i stalan nadzor u posebnoj prostoriji.

Susreti će se održavati jednom mjesečno, a moguće i češće. Termin susreta za siječanj bit će usvojen u dogovoru s obiteljima. Voditelji su franjevci, sa stručnim suradnicima za brak i obitelj.

Povezani članci

Back to top button