Branitelji

OBLJETNICA Tri godine od smrti generala koji je rekao: ‘Nisam ratni zločinac, s prijezirom odbacujem vašu presudu’

Na današnji dan, 29. studenoga, prije tri godine Slobodan Praljak je ispio otrov u haškoj sudnici nakon što mu je potvrđena kazna od 20 godina zatvora u suđenju bosanskohercegovačkoj ‘šestorci’.

– Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu! – rekao je te ispio sadržaj iz čašice koji se pokazao smrtonosnim.

Zbog smrti Slobodana Praljka gradonačelnik Andro Krstulović Opara je donio odluku da se hrvatska zastava na zgradi uprave spusti na pola koplja. Osim toga, iduća sjednica Gradskog vijeća je počela minutom šutnje za preminulog generala. Tadašnji predsjednik gradskog parlamenta Jure Šundov je rekao da se radi o dogovoru HDZ-a i HGS-a, a članovi Pametnog su napustili vijećnicu.Podsjetimo, Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Valentin Ćorić, Milivoj Petković, Berislav Pušić i Slobodan Praljak osuđeni su na ukupno 111 godina zatvora zbog, kako navodi presuda, sudjelovanja u udruženom zločinačkom poduhvatu koji je za cilj imao stvoriti etnički čist hrvatski teritorij u dijelu BiH.

Izvor: Dalmatinski portal

Povezani članci

7 Komentara

 1. Hvala mu za sve. Njegov čin je čin častan i hrabar, to više nitko neće napravit nikada. Povijest će pokazat vrijednost toga. A danas to samo rijetki shvaćaju. Hvala i ovom portalu šta je objavio članak. Mnogi nisu. Nek se srame.

  11
  2
 2. Vladajuća klika se tada zgražala nad presudom, te da će angažirat najbolje stručnjake da je ospore, te da će ovo i ono.. a već nakon pola godine tko te pita, uspjeli su da da se ni za grob ne zna “da se tu ne okupljaju desničari”, jad i kolaboracionizam.

  10
  7
 3. Njegov čin je čin častan i hrabar, to više nitko neće napravit nikada.

  To je bilo samoubojstvo iz zasjede

  8
  3
 4. Počivao u miru Božjem ! Na zemlji pravde nima,na nebu je spasenje i nagrada…
  Hvala ti …junače…. hvala

  10
  3
 5. Ko je ono potpisa onakav dejton tj. obezvrijedio krv hvo-a i hv-a a bh hrvate pretvorio u manjnu?

  13
  4
 6. Vođo manipuliraš, sporazumom su sva tri naroda konstituivna a nakon Tuđmana i Šuška zna se tko su “naprednjaci” koji su nas doveli ovde di smo, i u Bosni i u RH. Njima osuda Praljka paše ful.

  5
  4
 7. Veliki brate, u dejtonu nije potisano da hrvati među sobom sami biraju clana predsjedništva, razmisli čiji je to propust, ne leti s zaključcima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button