Vijesti

Od 1. studenoga 2023 besplatan vrtić za djecu na području Grada Sinja

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj poslao je Gradskom vijeću  prijedlog Odluke o stavljanju van snage Odluke o mjerilima i uvjetima sudjelovanja korisnika usluga u cijeni programa dječjih vrtića i jaslica u vlasništvu Grada Sinja te predložio besplatan vrtić za svu upisanu djecu u gradskim vrtićima Bili cvitak i Blagovijest od 1. studenoga 2023.

Riječ je o novoj demografskoj mjeri kojom bi se rasteretio budžet sinjskih obitelji, a djeci najbolji uvjeti za rast i razvoj:

Od početka mandata donio sam niz demografskih i socijalnih mjera za naše obitelji, a posebno djecu, učenike i studente. Prisjetimo se kako je na početku mandata gradski vrtić Bili cvitak imao 29 skupina, a danas ih je 43, kada sam preuzeo odgovornost za grad bilo je upisano 603, a danas  je 911 djece koja pohađaju vrtić.

Otvorili smo novi vrtić Nikolino u Brnazama, Vrilo na Hanu, uskoro otvaramo novouređeni vrtić Ferata u Tripalovom voćnjaku, a već je raspisana i javna nabava za gradnju potpuno novoga vrtića u Glavicama koji ćemo otvoriti početkom sljedeće pedagoške godine. Novi vrtić koji planiramo graditi u Karakašici sufinancirat ćemo iz drugih izvora pa smo ga već i kandidirali na europske fondove.
Nemojmo zaboraviti da smo prošle godine uveli naknadu od 1000 kuna za roditelje čija djeca nisu upisana u vrtić, a ove godine ćemo povisiti iznos naknade na 150 eura.
Iako su sva djeca od 3 godine upisana u vrtić pronalazim rješenje za upis i sve djece jaslične dobi i vjerujem da ću u tome i uspjeti.

Ove godine osigurat ćemo pomoćnike u odgoju za svu djecu s poteškoćama u razvoju. Povećanjem skupina zaposlili smo nove odgajatelje, povećali plaće, a radit ćemo na tome da onima koji se požrtvovno brinu o našoj djeci, našim odgajateljima i stručnim službama osiguramo još bolje materijalne uvjete.
Sufinanciramo i cjelodnevni boravak školske djece,  prijevoz unutar 5 kilometara do škole, osigurali smo i besplatan prijevoz studenta, udžbenike za srednjoškolce slabijeg imovinskog stanja,  roditeljima osnovnoškolaca povećali cenzuse i iznose za jednokratne pomoći, osiguravamo stipendije za učenike i studente, nagrađujemo diplomante i doktorande, prvi u Hrvatskoj subvencioniramo cijenu vode za naša kućanstva i još  niz drugih mjera s kojima su naši građani dobro upoznati, a sve u cilju olakšanja života obitelji na našem području, a osobito djece.

Svjesni smo da je besplatan vrtić za oko 1000 djece, koliko ih boravi u svim našim vrtićima, iziskuje velika sredstva, ali sam beskompromisan kad je financijska sigurnost i stabilnost naših obitelji u pitanju pogotovo u ovim inflacijom pogođenim vremenima.

Kao gradonačelnik napravit ću sve da svako naše dijete od samog rođenja ima najbolje moguće uvjete za rast i razvoj, svakodnevno stvaramo preduvjete za doseljavanje mladih obitelji, a postojećim ćemo pružiti dodatnu sigurnost za bolji život u Sinju, rekao je sinjski gradonačelnik Miro Bulj i najavio besplatan vrtić za svu sinjsku djecu već od studenoga ove godine.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button