Vijesti

Od 13. do 17. svibnja 2024. godine su održani “Dani TIŠ Ruđera Boškovića u Sinju”.

U okviru događanja, održana je izložba radova učenika koji se obrazuju za zanimanje stolar. Predstavljen je i projekt Male školske solarne elektrane, u kojem su sudjelovali učenici zanimanja elektrotehničar i elektroinstalater. Projekt je uključivao montažu solarnog panela i instalaciju prateće opreme, a služit će kao autonomna off-grid elektrana snage 350 W.

Učenici 2.F razreda izvršili su tehnički pregled vozila, uključujući provjeru ulja i dijagnostiku vozila. Također je održan šahovski turnir sa 16 natjecatelja, a najbolji je bio Ante Buljan iz 3.C (elektotehničar) razreda pobijedio u finalu Tonija Boškovića iz 2.C (elektotehničar) razreda.

Dana 15. svibnja održan je nagradni kviz za učenike i nastavnike, u kojem je sudjelovala 21 ekipa. Kviz se sastojao od četiri kategorije: pitanja višestrukog izbora, asocijacija, slušnoga dijela i pitanja otvorenog tipa. Pitanja su obuhvatila opće kulturno znanje (film, glazba, književnost) kao i lokalne teme te pitanja o Školi. Pobjednik kviza je ekipa Petica. Istog dana je predstavljen ekološki projekt reciklaže PET ambalaže za proizvodnju filamenta za 3D printanje, čime su učenici demonstrirali praktične mogućnosti reciklaže.

Paralelno s navedenim događanjima, održan je turnir u stolnom tenisu, a pobjedu je odnio Ivan Prcela iz 4.C (elektotehničar) razreda.

Učenici osnovnih škola iz okruženja su posjetili školu te su im predstavljeni školski projekti, a mogli su pogledati i radove učenika na temu “Fizika i arduino”. Za njih je održano predavanje “Ritam fluida” te natjecanje u akrobatskom letu dronovima, u kojem je najbolji bio Ivan Mladina iz 4.F razreda.

I ove godine je odigrana tradicionalna utakmica između profesora i učenika, u kojoj su učenici i profesori pokazali svoje sportske vještine i zajedništvo.

Posljednjeg dana su napravljene dvije radionice (“Bonton na društevim mrežama” i “Rječnik društvenih mreža”), kviz za nastavnike i učenike pod nazivom “Urbani žargon mladih” te najsvečaniji dio obilježavanja – primanje za uspješne učenike.

Tim povodom je ravnateljica primila učenike koji su postigli izvanredne uspjehe na natjecanjima. Među njima su Ivan Marović i Antonio Tadić, koji su se natjecali na državnom natjecanju WorldSkills u disciplini Kućne instalacije. Također, Jakov Delaš i Ivan Totić su sudjelovali na istom natjecanju u disciplinama Vožnja motornog vozila i Prometna tehnologija i logistika, postigavši zapažene rezultate. Uz njih su svoje nagrade dobili i učenici koji su sudjelovali na županijskim i međužupanijskim natjecanjima.

Ravnateljica Marica Barać je na kraju uputila prigodne riječi.

– Želim čestitati sretan Dan škole svim bivšim i sadašnjim djelatnicima. Također, hvala djelatnicima na suradnji i inovativnosti prilikom kreiranja programa obilježavanja ovih dana. Uložen je veliki trud te smo dali sve od sebe kako bismo naš rad i Školu prezentirali na najbolji mogući način. Hvala učenicima osnovnih škola, njihovim nastavnicima i ravnateljima, koji su nas posjetili te tako vidjeli što mogu očekivati upisom u TIŠ Ruđera Boškovića u Sinju. Pred nama je kraj još jedne nastavne godine. Svim maturantima želim da ju uspješno privedu kraju, onima koji se obrazuju u četverogodišnim zanimanjima da upišu željene fakultete, a onima koji završavaju trogodišnja zanimanja da uspješno pronađu mjesto na tržištu rada ili nastave obrazovanje na višu razinu – kazala je ravnateljica Barać.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button