Vijesti

Od 15.11. kreću covid-potvrde u školama

STOŽER će na presici koja je zakazana za 11 sati objaviti nove mjere koje obuhvaćaju širu upotrebu covid-potvrda prenosi Index.hr.

U ovom se trenutku, kako je jučer doznao Index, ipak se neće ići s jako širokom primjenom potvrda koje se izdaju za cijepljenje, preboljenje ili za negativni test koja bi obuhvaćala kafiće, restorane i šoping-centre.

Covid-potvrde će se u ovoj fazi uvesti u sve državne i javne službe, za zaposlenike i korisnike njihovih usluga. To znači da će i svi koji rade u nekim državnim ili lokalnim institucijama za dolazak na posao morati imati covid-potvrdu, ali da će tu potvrdu morati imati i građani koji u javne institucije dođu nešto obaviti.

Radikalnih koraka kada su u pitanja okupljanja neće biti, skratit će se tek vrijeme svih okupljanja tako da će biti moguća najduže do 24 sata. Raspravlja se o tome da se jedino za svadbe dozvoli nešto kasniji fajrunt, do 1 ili 2 sata. Na onim okupljanjima na kojima još nisu bile obavezne, covid-potvrde će sada biti uvjet.

No u jučerašnjim su međuresornim konzultacijama ostalo nejasno hoće li se odmah i na koji način uvesti covid-potvrde za zaposlene u sustavu školstva i obrazovanja zbog potencijalnih problema s organizacijom nastave.

Covid-potvrde u državnim i javnim službama uključujući i škole idu od 15.11.

U jutrošnjim razgovorima vlade i Stožera i to je definirano.

Kako doznaje, Index, covid-potvrde bi se u državne i javne službe uvele 15.11., a tu bi spadale i škole, odnosno, zaposleni u školama.

U teretanama koje su neki također spominjali kao mjesta na kojima će Stožer, zajedno s državnim i javnim institucijama, uvesti covid-potvrde, one se u ovom trenutku ipak ne bi uvodile.

Ako brojke budu rasle dodatno će se proširiti upotreba potvrdi na kafiće, restorane, teretane i šoping-centre

No, budući da danas imamo gotovo 7000 novih slučajeva, iz Stožera su odlučili da će se, ako se brojke budu dodatno pogoršavale, 15.11. covid-potvrde uvesti i za kafiće, restorane, teretane, ali i za šoping-centre.

Mjere koje se tiču okupljanja, prema sinoćnjim Indexovim informacijama, vrijedile bi od ponedjeljka.

Sve detalje Stožer će objaviti na presici zakazanoj u 11 sati.

Povezani članci

1 Komentar

  1. “… neće se ići sa jako širokom primjenom potvrda…”, koja metoda mekšanja javnosti. Šta je iduće, hapšenje necijepljenih i prisilno pelcovanje ili će takvi samo tribat nosit nekakvu oznaku kao što su morali Židovi u ne tako davnoj prošlosti?!?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button