Vijesti

Od ponedjeljka testiranje na Sars COV 2 u Sinju isključivo putem usluge e- naručivanje

NZJZ SDŽ obavještava  liječničke primarne zdravstvene zaštite na području Sinja i Cetinske krajine te zainteresiranu javnost  da se  od ponedjeljka 30. studenoga 2020.,  radi smanjivanja gužvi i bolje organizacije, osobe mogu testirati na Sars COV 2 na COVID  punktu  u Sinju samo ukoliko su naručeni  putem usluge e – naručivanje.  

Usluzi se pristupa putem web stranice Nastavnog zavoda  www.nzjz-split.hr  ili poveznice:  https://www.nzjz-split.hr/index.php/2-uncategorised/455-testiranje-na-sars-cov-2-online-narucivanje , neovisno o tome upućuje li pacijente na testiranje liječnik ili se na osobe na testiranje odlučuju samostalno uz plaćanje te usluge. Dakle kada  pacijenta na testiranje uz uputnicu upućuje liječnik primarne zdravstvene zaštite tada liječnik za pacijenta ispunjava prijavnicu i unosi potrebne podatke,  a kada osobe iz privatnih razloga žele obaviti testiranje uz plaćanje, tada isti sami ispunjavaju prijavu.

Mijenja se i radno vrijeme COVID punkta u Sinju koji i dalje radi svaki radni dan u vremenu od 7:15 do 10:00 sati.  Također su putem aplikacije e – naručivanje određeni i termini za testiranje, pa tako osobe koje sami plaćaju test na Sars Cov2 mogu se testirati su u periodu od 7:15-7:30 sati.  U periodu od 7:30-7:59 liječnici PZZ moći će naručiti zdrave pacijente (prijem u bolnicu), a u periodu od 8:00-10:00 liječnici PZZ moći će naručiti pacijente sa simptomima ili sumnjom na bolest.

Iz NZJZ apeliraju na liječnike iz drugih dijelova SDŽ da ne upućuju pacijente koje nemaju prebivalište u Cetinskoj krajini  na testiranje u Sinj, ako se liječnici primarne zdravstvene zaštite ne nalaze na području Cetinske krajine ili područja koje mu graniči.

Također, NZJZ SDŽ je angažirao je zaštitarsku službu koji su zaduženi da se  pristup testiranju osigura samo naručenim pacijentima u utvrđenim terminima, a ujedno i za pomoć djelatnicama NZJZ koje uzimaju briseve kako bi se izbjegle  neugodne situacije u koje se vrlo često dovode od strane neodgovornih građana.

Podsjećamo, COVID punkt za uzimanje briseva na Sars COV 2   nalazi se na parking prostoru do sjeverne tribine Gradskog stadiona NK Junak Sinj, Put šumarije 1 a.

obavijest

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button