Politika

Odgovor Gradonačelnika Mira Bulja na priopćenje GO HDZ Sinj

Odgovor Gradonačelnika Mira Bulja na priopćenje GO HDZ Sinj prenosimo izvorno i u cijelosti: 

 

Poštovani,

Osuđena kriminalna organizacija koja je ovaj grad dovela na rub propasti  u svojim nepotpisanim priopćenjima optužuje gradsku vlast za dogovore “ispod žita“ i  udruženi pothvat (ma što to značilo).

Kao i svako put do sada pokušavaju obmanuti sinjsku javnost prebacujući odgovornost kako bi „izbrisali“ tragove svoga pogodovanja, nerada, nemara i nezainteresiranosti za građane ovoga grada.

Gospoda iz  GO HDZ-a Sinj zaboravljaju da su upravo oni dozvolili da se njihovi visokopozicionirani članovi, direktor škole i zakupci poslovnih prostora na području Grada Sinja „komodaju“ na gradskoj imovini i da ih nitko ne kontrolira.

Vi ste tezgarili gradskom imovinom i tako oštetili Grad Sinj za milijune eura, veću štetu ste napravili Sinju nego peronospora vinovoj lozi.

Vi ste  dozvolili:

–           da INA već dugi niz godina bespravno koristi nekretninu bez suglasnosti te da za korištenje ne plaća nikakvu naknadu Gradu Sinju.

–           da vaš stranački direktor već  devet godina bespravno koristi prostor Doma mladih i ne plaća najam.

–           da teniskim terenima još uvijek upravlja bespravni korisnik nauštrb stvarnog vlasnika Grada Sinja .

Prvi put od kada je ovoga Grada na savjetovanju je Plan upravljanja imovinom Grada Sinja za 2023. i građani će moći davati svoje prijedloge i mišljenja.

Napominjem kako sam još prošle godine tražio da svi zakupci poslovnih prostora kojima je vlasnik Grad Sinj, a nemaju valjane ugovore vrate ključeve objekata, ali mnogi od njih to nisu učinili.

Svi oni koji su se „oglušili“ na poziv za vraćanje ključeva vrlo brzo su shvatili da ova gradska vlast neće dozvoliti nikome da gradsku imovinu koriste kao da im je „ćaćino vlasništvo“.

O svim poduzetim radnjama po pitanju upravljanja gradskom imovinom kao Gradonačelnik Grada Sinja javnost ću izvijestiti u ponedjeljak, 13. ožujka u 11 sati na konferenciji za novinare koja će se održati ispred Doma mladih u Sinju  na koju pozivam sve novinare, članove GO HDZ-a, članove ostalih stranaka, zainteresirane građane i drugu zainteresiranu javnost.

Gradonačelnik Grada Sinja:

Miro Bulj

Povezani članci

1 Komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button