Kultura

Održan 18. ‘Dan antike: Utakmica Delmata i Rimljana’

Udruga PKD „Gaj Laberije“ organizirala je u nedjelju, 30. srpnja  18.‘Dan antike: Utakmica Delmata i Rimljana’. Mimohod  je počeo od hotela Alkar do stele Gaja Laberija u Vrličkoj ulici, gdje je održan svečani govor o povijesti stele. Nakon toga je kolona preko Trga kralja Tomislava, ul. Glavičkom stigla do Trga dr. Franje Tuđmana.

Uz prigodni govor  manifestaciju je otvorio gradski vijećnik grada Sinja  gospodin Željko Poljak. Manifestaciji je nazočio  Državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta gospodin Tonči Glavina.

Na Trgu dr. Franje Tuđmana okupilo se mnoštvo gledatelja koji su uživali u antičkom spektaklu. Kao i svake godine, odigrala se ‘Utakmica Delmata i Rimljana’ u kojoj su, unatoč pobjedi od 3:0 za Dalmate, po odluci cara Dioklecijana, Delmati dobili, ali su pobijedili Rimljani te je pobjednički stijeg stavljen  na barjak Rimljana.

Pored utakmice gledatelji su imali priliku vidjeti plesačice, Sinjske mažoretkinje, gladiatorske borbe žonglere s vatrom, a djeca su posebno uživala u igri ‘Joker i Car Dioklecijan’. Program je završen vatrometom.

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button