Vijesti

Održan Dan samoslika u Muzeju Sinjske alke i Galeriji Sikirica

Jučer je u Galeriji Sikirica i u Muzeju Sinjske alke uspješno obilježena internacionalna manifestacija „Museum Selfie Day“. Usprkos ”zanovijetanju” dijela stručne javnosti koja ovakve manifestacije često doživljava kao banalizaciju i napad na ”pravu” kulturu, i iz Galerije i iz Muzeja poručuju kako se radi o jedinstvenoj prilici koja spaja učenje i zabavu. Posjetitelji su mogli tako uživati u stručnom vodstvu i usput se izvrsno zabaviti okidajući sveprisutne ”selfieje”.

Manifestaciju su podržale i sinjske škole te štićenici Centra Juraj Bonači koji su kroz jutarnje i popodnevne sate uživali u razgledavanju Muzeja Sinjske alke i izložbe Duje Kodžomana – Dis_Order u Galeriji Sikirica.

Iz Kulturno umjetničkog središta Sinj i podružnice Galerije Sikirica ponovno naglašavaju kako im iznimno zadovoljstvo predstavlja uspješna suradnja sa Centrom Juraj Bonači i sinjskim osnovnim i srednjim školama čiji su učenici vjerni posjetitelji većine događaja.

Činjenica jest da često kritiziramo današnju djecu da ne čitaju dovoljno, da ne posjećuju izložbe, da ih kultura ni najmanje ne zanima. Međutim, činjenica je isto tako da pojedini razredi dolaze na doslovno svaku izložbu u Galeriji Sikirica. Zasigurno se tu radi i o energiji i entuzijazmu njihovih profesora i stručnog osoblja. Štićenici Centra Juraj Bonači također su naši dugogodišnji posjetitelji koji sa sobom uvijek donesu puno osmijeha i pozitive….

Djeca su zainteresirana i zanima ih puno toga, samo im treba dati priliku  – poručuju iz KUS-a.

U prilog tomu govori i činjenica da su se učenici Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića, pod vodstvom profesora Branimira Romca, u manifestaciju uključili u 16:00 sati, izvan nastave. Dakle, svoje slobodno poslijepodne odlučili su iskoristiti za druženje i razgledavanje Muzeja i Galerije.

Foto galerija:

Povezani članci

Back to top button